Foreslår kraftig reduksjon i busstilbudet

Foreslår kraftig reduksjon i busstilbudet

Rjukanekspressens avgang til Grenland kan forsvinne dersom fylkesrådmannen får det som han vil. Også flere andre tilbud kan bli borte
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 24.10.2018 20:56
Sist oppdatert : 24.10.2018 21:06

Fylkesrådmannen legger opp til en kraftig reduksjon av kollektivtilbudet i distriktene, skriver TA. Han foreslår blant annet å erstatte mange ruter med taxi, for å spare penger. 

Konkret foreslår fylkesrådmannen at alle avganger i Vest-Telemark, Tinn og Drangedal skal gjøres om til bestillingsruter i sommerferiene. Det betyr at det ikke vil få noen busser på sommeren, men man kan bestille en taxi til busspris. 

Et annet konkret forslag er å legge ned Rjukanekspressens tilbud til Grenland, det vil si at bussen fra Tinn bare vil gå til Notodden og ikke kjøre videre til Porsgrunn. 

Også bussen mellom Rjukan og Rauland skal legges ned, dersom fylkesrådmannen får det som han vil. Dette til tross for at denne bussen har vært populær blant endel turister. 

- Konsekvensene av forslagene blir et dårligere tilbud, færre reisende og økt bruk av privatbil, skriver fylkesrådmannen selv i sitt forslag, melder Telemarksavisa
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS