Mangler kommunale kroner til NIA

Mangler kommunale kroner til NIA

Tinn kommune har allerede utbetalt et betydelig beløp til utgraving Tungtvannskjelleren. Når regjeringen ikke har funnet penger til bevaring av kjelleren i det foreslåtte statsbudsjettet for 2019, mener jeg at Tinn kommune ikke kan bevilge 4 mill til prosjektet over de to neste årene over vårt driftsbudsjett, sier ordfører Birkeland.
Politikk
Publisert : 08.11.2018 22:22
Sist oppdatert : 08.11.2018 23:35

- Saken er at det er lagt inn på driftsbudsjettet for kommunen, og går på bekostning av driften, for eksempel av skoler. Det kan vi ikke, sier ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland.
- Så skal Tk avsette 4 mill i et sprunget budsjett, for selv å få røde tall, på et prosjekt som ikke er finansiert. Da må vi legge ned skoler. Ordfører står for det gan har lovet i inneværende periode. Da må noe kanaliseres til dem som må ta ansvar, sier Birkeland, som gjerne skulle bidratt, men ikke finner de nødvendige penger i budsjettet, der skoler er lovet opprettholdt før det er fremlagt et budsjettforslag der rådmannen har fjernet både Miland og Hovin skoler.
Kommunen har fått sterkt reduserte inntekter som følge av regjeringens politikk, mener Birkeland (Sp).

Her er pressemeldingen i sin helhet:

Tinn kommune har allerede utbetalt et betydelig beløp til utgraving Tungtvannskjelleren. 
Kjelleren er nå funnet tilnærmelsesvis intakt, og det er kjempe bra. En ny stor attraksjon i vår kommune, i Norges- og verdenshistorien
Når regjeringen ikke har funnet penger til bevaring av kjelleren i det foreslåtte statsbudsjettet for 2019, og samtidig «struper inntektene» til distriktskommuner som Tinn, mener jeg at Tinn kommune ikke kan bevilge 4 mill til prosjektet over de to neste årene over vårt driftsbudsjett, som det er søkt om. Beløpet finansierer ikke kjellerprosjektet, som er på nær 40 mill kroner.
Tungtvannskjelleren er et nasjonalt og internasjonalt prosjekt, som først og fremst staten må ta ansvar for. Om vi nå skal grave den igjen, må regjering og Storting avgjøre. 
Tinn kommunes primære oppgaver er å fortsatt levere gode oppvekst og omsorgstjenester nær folk. Når våre statlige overføringer synker, ser vi oss derfor nødt til å kutte dette i budsjettet, slik at vi kan fortsette forsøket på å levere de lovpålagte tjenestene kommunen er pålagt, nært folk.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS