Jula inntar Verdensteateret med både kino, juleshow og dans

Jula inntar Verdensteateret med både kino, juleshow og dans

Med Reisen til julestjernet fra Alvedans fra torsdag og hele helga, blir det jul for alle penga når det også er to filmer med tema jul som kommer opp på kino. Norske Harajuku riktignok et familiedrama som foregår i juletida, mens danske Julenissens datter er reinspikka familiejul.
Kultur
Publisert : 22.11.2018 10:42
Sist oppdatert : 22.11.2018 14:17

Nå er det jul for alvor på Rjukan kino.
Både fredag og søndag går Harajuku og Julenissens datter på kino.
Torsdag, to ganger lørdag og søndag kan du få med deg Alvedans og Reisen til julestjernen. Men nå til kino:

Den norske filmen Harajuku har allerede rukket å få strålende kritikker. Eirik Svenssons nye film er en film som treffer hjerte, og foregår midt i jula, selv om hovedpersonen drar til Hatajuku i Japan, som også er blitt et begrep på fargerik og særegen streetsmart gatemote.​​​​​ Harajuku er regissør Eirik Svenssons første spillefilm etter Natt til 17, og det er en kompleks, sår og rørende film om relasjoner.

Det er lille julaften, og Vilde (Ines Høysæter Asserson) henger på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med faren sin (Nicolai Cleve Broch). Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)


Den andre filmen, Julenissens datter er rein familiefilm til jul, fra Danmark og Grønland.
På Grønland bor 12 år gamle Lucia med foreldrene sine Claudia og Julius (bedre kjent som Julenissen). Lucia går til International Santa Claus School. Hun har aller mest lyst til å bli julenisse, men det kan hun ikke for det er bare guttene som får gå i julenisseklassen. Det synes Lucia er urettferdig, men hennes far Julius mener hun må følge tradisjonene og bli nissekone, akkurat som sin mor.

Når Lucia fortsetter å protestere, gir Julenisseskolen henne en sjanse til å bevise at hun kan bli en like god nisse en som guttene. Hun må oppfylle menneskegutten Alberts største juleønske: At faren hans skal bli frisk for han lider av en mystisk sykdom. Da det går opp for Lucia at Alberts far har blitt smittet av den onde Krampus, forstår hun at hun må løse en nesten umulig oppgave - hun blir nødt til å finne Krampus for at Alberts far skal ha en sjanse.

Trailer Julenissens datter:
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS