NIA tildelt lysprisen for beslysningen av verdensarven

NIA tildelt lysprisen for beslysningen av verdensarven

Lysplanen for Rjukan - Notodden Industriarv er tildelt årets lyspris. En stolt Runar Lia tok imot prisen.
Kultur
Publisert : 26.11.2018 11:22
Sist oppdatert : 09.12.2018 15:50

Belysningen av Rjukan - Notodden Industriarvs belysningskonsept med navnet Spirit of the possible gikk til topps!
Det er foreningen Lyskultur som står bak prisen som ble delt ut for 17. gang onsdag under Lysets Dag på DOGA i Oslo. En stolt Runar Lia kom opp på scenen og mottok prisen.

Konseptet tar utgangspunkt i Verdensarvenes fire hjørnesteiner vannkraft, industri, transport og bysamfunn. Den viser hvordan lysdesign kan brukes i stedsutvikling, historieformidling og som kunstelement i transformasjonen fra industrikultur til kulturindustri. Det er designteamet Zenisk AS som er satt sammen av designere med variert bakgrunn som står bak prisvinnerkonseptet.

Juryens begrunnelse var:
"Lysplan for Verdensarven Rjukan - Notodden legger vekt på tydelig og enhetlig formidling gjennom konseptet “Spirit of the possible”. Samtidig er vernehensyn og universell utforming drivere for løsningen. “Spirit of the possible” tar utgangspunkt i verdensarvenes fire hjørnesteiner: vannkraft, industri, transport og bysamfunn. Den viser hvordan lysdesign kan brukes i stedsutvikling, historieformidling og som kunstelement i transformasjonen fra industrikultur til kulturindustri. Den fungerer veldig bra som lysplan med god sammenheng mellom bilder, illustrasjoner og tekst. Helheten gjør at en får lyst til å se konseptet realisert. Det er en ekstremt godt illustrert plan med mange gode grep, som for eksempel den spennende løsningen med å lyssette under broen i stedet for selve broen."

Fotos: NIA
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS