Gjev julelektyre fra Rjukan Historielag

Gjev julelektyre fra Rjukan Historielag

Rjukan Historielags nye årsskrift Rjukanjournalen er klar før jul rett fra trykkeriet. Leder Tom Nilsen er igang med distribusjonen av de 400 eksemplarene.
Lokalhistorie
Publisert : 08.12.2018 10:42
Sist oppdatert : 08.12.2018 13:36

Rjukanjournalen 2018 er første årsskriftet for Rjukan historielag
- Nå er endelig årsskiftet ferdig, og det er årets mest interessante julehefte på over 70 sider av lokalhistorisk interesse for bare 130 kroner, og 100 for de som er medlemmer av historielaget, reklamerer Tom Nilsen.

Han og de andre medlemmene i redaksjonskomitéen har stått på for å bli ferdige.
- Vi begynte i september, så dette har gått fort, og allerede nå er heftet i handelen. Så vi rakk jula, sier Nilsen, som allerede har solgt et 50-talls hefter.

Komiteen er allerede i gang med å forberede utgaven for 2019.
​- Vi vil allerede nå oppfordre folk om å ta pennen fatt hvis de sitter inne med lokalhistorisk stoff som bør fortelles. Eller de kjenner til intervjuobjekter som har noe å fortelle, oppfordrer Nilsen.

Her er det litt av hvert, for eksempel om den avanserte tungtvannskolonna på Såheim, lokale klengenavn, humoristiske rjukanhistorier, Arne Hagens foredrag om musikklivet på Rjukan, arbeiderhistorien om innførinbgen av 8-timersdagen, om Døpeøya ute i Måna om Hydros start før denberømte middagen, og Trond Aaslands foredrag om Eyde og hans bilinteresse. Mange har bidratt med store og små artikler.
 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS