Skiløper reddet ned fra Gaustatoppen

Skiløper reddet ned fra Gaustatoppen

Fredag like før klokka 14 ble det iverksatt en redningsaksjon på etter en skiløper som hadde falt ned en skrent fra Gaustatoppen.
Ulykker/Redning
Publisert : 28.12.2018 16:35
Sist oppdatert : 30.12.2018 14:16

Ulykken skal ha skjedd på vei ned fra en snøskrinn Gaustatoppen, i et bratt parti på nordøst-siden av fjellet. Her falt skiløperen ned et stup. Han ble hentet ned med en mann som ble firet ned fra ambulansehelikopter.

Det ble utrykning av alle instanser for en redningsaksjon da manmanar usikre på om de kunne lande med helikopter.

Det ble derfor sendt en redningsgruppe, brannvesen og politi til stedet i tillegg til amulanse og luftambulanse. Det viste seg at det gikk greit å lande og den skadde ble flydd ned til landingsplass ved riksveien for å bli fraktet videre i ambulanse.
Mannen var ved god mot da han kom over i ambulansen.

Skiløpern takker for hejelp og behandling.
- Jeg veldig takknemlig for at jeg ble fraktet så raskt ned fra fjellet av norsk luftambulanse og tatt godt vare på av ambulanse og personell på Skien sykehus. Jeg har ikke noe åpent brudd, men ett kraftig kutt etter stålkanten på skien traff leggen. Blødning ble bandasjert med kompress av mag i fjellsiden mens jeg ventet på hjelp, forteller mannen.
I politiloggen ble det beskrevet som han falt utfor et stup, noe han sier ikke er riktig.
- Jeg falt ikke ut ett stup, men over 3-4 steiner før jeg stoppet. Rundt 30 grader. Jeg hadde lav hastighet da dette skjedde, men traff uheldig. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS