Møter folket på Rjukan sykehus onsdag

Møter folket på Rjukan sykehus onsdag

Den kommende eieren av Rjukan Sykehus Mats Jönsson har invitert til møte om folkeaksjer i sykehusets møterom onsdag.
Forbruker/Helse
Publisert : 16.01.2019 12:23

Sykehusinvestor Mats Jönsson inviterte i forrige uke mulige aksjonærer i selskapet han har etablert i forbindelse med kjøpet av Rjukan sykehus ti l å møte ham på Rjukan sykehus onsdag.
- Det er på møterommet i 3. etasje, og der ønsker jeg alle velkommen, sier Jönsson, som er klar til å svare på spørsmål den enkelte måtte ha.
- Man trenger ikke å melde seg på, men bare møte opp. De ter heller ingen forpliktelser, men man kan melde sin interesse, sier Jönsson.

På møtet vil Jönsson redegjøre hvilken satsing Rjukan Health Resort (RHR), et datterselskap eid av Jönssons Skiklub Partner, skal gjøre. Aksjekapitalen er nå på 30 00 kroner og vil økes til 300 000, og Jönssonm har med seg flere svenske investorer i prosjektet, selv om han foreløpig ikke har kommentert hvem de er.

- Jeg vil gjerne komme i dialog med mulige aksjeeiere. Man skal ikke betale inn før vi har overtatt eiendommen. Det er snakk om at det kan skje i mars. Men det avhenger av Sykehuset Telemark, sier Jönsson.

Jönsson legger ut 990 aksjeposter à 100 aksjer til 10 000 kroner. Ved overtegning selges ytterligere 100 poster à 10 aksjer til 1000 kroner. Det gir 10 millioner som skal gå inn i driften av RHR. Pengene blir stående på kontoen til Jönssons advokat fram til kjøpet av sykehuset er i boks 1. mars. Fristen for å melde interesse er satt til 18. januar, to dager etter møtet på sykehuset.

- Det er lagt opp til 100 x 100 aksjer á 10.000 fordi sykehuset fyller 100 år. Men du kan også kjøpe 10 aksjer á 100 kroner eller flere poster. 10 aksjer, dvs. for 1000 krone rer minste mulighet, sier Jönsson, som ser at enkelte har misforstått dette.
- Det er ingenting som er bindende før vi har overtatt bygget. Du søker, og først da skal utbetaling skje, når kjøpet er klart, presiserer Jönsson. 

Ifølge Mats Jönsson er eiendomsmassen alene er verdt 106. 5 millioner, ifølge Sykehuset Telemarks egen vurdering.

- Vi vil gjøre en gradvis jobb, men vi vil allerede ta i bruk deler av lokalene ganske raskt, og tar sikte på en gradvis fylling av lokalene, sier Jönsson, som håper mange ønsker å være med i folkeaksjetegningen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS