Premiere på lenge avventede Glass

Premiere på lenge avventede Glass

Forventningsmessig er det nå klart for årets første storfilm på kino, M. Night Shymalans Glass som har verdenspremiere på Rjukan kino fredag.
Kultur
Publisert : 18.01.2019 14:27
Sist oppdatert : 18.01.2019 14:36

Forventningsmessig er det nå klart for årets første storfilm på kino. Regissør M. Night Shyamalan ble regnet som Hollywoods mest lovende nye regissør etter kanonsuksessen med Den sjette sansen og påfølgende Unbreakable fra år 2000, der Bruce Willis var empatisk sikkerhetsvakt som etterhvert avslørte superheltevner. Så gikk det nedover film for film, og regissøren ble en stående vits, før overraskelsen var stor med ny suksess med Split i 2016, der James McAvoy imponerte stort i 17 ulike roller i en schizofrent splittet personlighet. 

I Glass bringer Shyamalan sammen fortellingene sine to suksessfilmer Unbreakable og Split i denne helt nye thrilleren Glass. Bruce Willis returnerer fra Unbreakable i rollen som David Dunn, vi møter også igjen Samuel L. Jackson kjent i rollen som Elijah Price og under pseudonymet Mr. Glass. Fra Split returnerer James McAvoy i rollen som Kevin Wendell Crumb og hans mange forstyrrede identiteter. Casey Cooke som er den eneste som har overlevd et møte med Crumb-identiteten The Beast, spilles også denne gangen av Anya Taylor-Joy, så Glass fortsetter direkte der Split sluttet. 

Dunn fortsetter å forfølge Crumbs overmenneskelige identitet The Beast, i en serie av eskalerende møter. I skyggene lurer Price, som framstår som den som står bak, og kanskje sitter på hemmeligheten. Denne kulminasjonen av blockbusters er produsert av Blumhouse Production's Jason Blum og Shyamalan selv, som har pantsatt huset sitt i sin satsing på denne filmen. McAvoy ante ikke at Spilt var en oppfølger til Unbreakable, og Willis ble overrasket over det samme, men samtidig er det kommet fram at Shyamalan ikke har laget den oppfølgeren folk venter seg.

Trailer:
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS