Åpen skole på Rjukan VGS tirsdag kveld

Åpen skole på Rjukan VGS tirsdag kveld

Bildet er fra Åpen skole på Rjukan videregående skole ifjor. Nå er du velkommen til å oppleve skolen igjen. Tirsdag klokka 18 er det åpent hus for alle.
Lokal
Publisert : 22.01.2019 15:46
Sist oppdatert : 22.01.2019 18:06

- Kom og se presentasjoner av våre linjer. De har alle laget et opplegg for å ta imot skuelystne. Helse og omsorgsfag, Barne- og ungdomsarbeider, Elektrofag, Bygg- og anleggsfag, Teknikk og industriell produksjon, Studiespesialisering, Påbygning og Landslinjen natur og miljø. Alle sammen håper på å møte kommende elever, men gjerne også elever som har gått her tidligere. Skolen endres hele tiden, og det er både nytt og gammelt å se, sier driftsleder Jan Skov Våer.

Også idrettslinja Rjukan Idrett presenterer seg for interesserte med egen stand. Linja kombineres med alle andre linjer, og passer uansett hviklken idrett du driver med. Idag går 42 elever på idretten, og det er lagt til rette for at de skal kunne ta imot mangle flere fra neste år, sier Våer, som påpeker endring i søknadsfristen i år.

Søknadsfristen er nå den samme som for videregående skole forøvrig, nemlig 1. mars, i alle fall dert vi kaller første inntak, sier våer, som lover at de skal kunne svare på de fleste spørsmål både om skolen, linjene og idretten når de åpner skolen for interesserte klokka atten tirsdag kveld. Våer synes det er artig når kommend elever med foresatte tar en tur innom skolen for å se. Mange elever har vært på hospitering, men det er ikke fritt for at foreldre gjerne vil se hvor poden kanskje skal gå skole fra høsten også.

- Det er dessuten ekstra morsomt at gamle elever, noen som kanskje ikke har vært på skolen på svært lenge, tar turen innom. Det gir mye gode historier og hyggelige samtaler, sier Våer, som forteller at alle kan komme fer å se, uansett. Rjukan videregående skole er ikke bare en av Tinns største skoler, men også en hjørnesteinsbedrift på Rjukan. Det er lagt mye ressurser ned i å ta imot på åpen dag. Han røper at kjemi f.eks. igjen stiller med populær hjemmelaget is til alle besøkende, og at det både blir omvisninger og mulighet til å bevege seg fritt rundt på skolen.

- Da er det ekstra morsomt hvis mange kommer! Velkommen, avslutter Våer.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS