Veien ut av avhengigheten

Veien ut av avhengigheten

Onsdag har Oscar-favoritten Beautiful Boy premiere på Rjukan kino. Den sanne historien om hvordan familien Sheff taklet deres eldste sønns narkotikaavhengighet.
Lokal
Publisert : 22.01.2019 18:15
Sist oppdatert : 22.01.2019 18:22

"Beautiful Boy" er en av filmene å regne med når årets Oscar skal deles ut. Det viste allerede Golden Globes som den utenlandske Hollywood-pressen arrangerer i starten på januar. Steve Carell spiller faren og Timothée Chalamet spiller sønnen i filmen, og begge er favoritter til å oppnå Oscar-nominasjoner.

Filmen tar for seg familien Sheffs, og spesielt farens determinasjon for å få sin sønn ut av et rusmisbruk. Anmelderne mener det er en suveren fortalt historie, med sterke skuespillerprestasjoner som rører langt inn i sjelen. Familiens Sheffs eldste sønn var en stjerne-elev og etterhvert en førsteklasses student, redaktør av skoleavisa og aktiv idrettsutøver, en lesehest og en talentfull tegner. Men det familien ikke visste var at han begynte å lefle med narkotika allerede da han var 12. Fra alkohol og hasj, gikk det videre til pille-popping og etterhvert som student til billig meth-amfetamin som førte til fullstendig avhengighet. 

Beautiful Boy er en brutalt ærlig fortelling av hvordan narkotikaavhengighet setter familie, samhold og kjærlighet på de aller hardeste prøvene. Filmen er basert på to ulike biografier, faren David Sheffs bestselger ‘Beautiful Boy’ og hans sønn Nics egne memoarer ‘Tweak: Growing Up on Methamphetamines’. 

Familen var godtroende, og selv den skoleflinke Nic skjønte ikke alvoret, hverken av narko-leflinga eller at han var blitt dypt avhengig. Litt småfravær på skolen var ikke engang lærerne bekymret for. Han hadde jo så gode karakterer og mange venner. 
Filmen som er regissert av Felix van Groeningen (Belgica, The Broken Circle Breakdown) er produsert av temaene bak filmsuksessene "Moonlight" og "12 years a slave", deriblant Brad Pitt, og har foreløpig fått premiere på Rjukan kino onsdag kveld og en ny forestilling søndag.

Trailer Beautiful Boy:

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS