Flere bakker og heiser åpner på Gausta Skisenter

Flere bakker og heiser åpner på Gausta Skisenter

Endelig er det nok snø til at Gausta Skisenter kunne åpne Gaustablikkekspressen, Svarten og Linken denne helga. Snøproduskjon med full kapasitet og med natursnøen laver ned.
Næringsliv
Publisert : 29.01.2019 12:17
Sist oppdatert : 29.01.2019 12:20

Fredag kveld begynte fin puddersnø lave ned ogdet fortsette utover helga. Det er snakk om bortimot 30 centimeter snø fra øst, og mer er ventet onsdag, torsdag og fredag denne uka. Samtidig går snøproduksjonen på høytrykk i Gausta Skisenter. Lørdag åpnet Gaustablikkekspressen, Svarten og Linken, og det er ventet at flere nedfarter vil åpne fortløpende. 
- Snøproduksjoen går nå med all kapasitet i Sondre for å få den åpnet så snart som mulig, deretter vil det bli produsert i Hotellbakken og i Tinn. Det nærmer seg også åpning av Hovdestaulparken. Vi krysser fingrene for at hellet snur og at Gausta skisenter fremover kan vise til et supert anlegg som alle ansatte og alle gjester kan være stolte av, skrivere Gausta skisenter på sin facebookside.

Nå er altså 8 av 13 heiser igang, mens 13 av 35 nedfarter er åpnet for bruk. For det har vært en utfordrende vinter så langt for Gausta Skiseter, bekrefter direktør på Gaustablikk Ane Johnsen.
- Det har vært en tøff oppstart på sesongen. Vi synes ikke det er hyggelig at folk ikke har vært fornøyd. Vi tar det på høyeste alvor, og vi har forsøkt å møte tilbakemeldingene med dialog. Men vi tar det som et tegn på høyt engasjement og at folk er glad i området. Det har ikke vært optimalt, men vi er nå glad for at vi kan tilby et flott anlegg igjen. Vi har gjort store investeringer i alpinanlegget, der mye fjell og stein er fjernet, og vi har flatet ut i noen områder. Vi har hatt en utfordring med å få på plass endringene i den ombygde bakken, men det er på plass nå så vi i full gang. Det er gull verdt at vi har økt snøproduksjonkapasteten ganske mye før sesongen, sier Johnsen.

- Nå kommer trykket, og selv om vi har hatt svært stort belegg hittil i sesongen og til tross for oppstarten, har vi hatt et veldig stort trykk. Men nå er det høysesong. Uke 7, 8 og 9 er nesten fullbooket. Nå kan folk forvente seg en fantsastisk skiopplevelse hos oss resten av året, lover Johnsen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS