Ny world cup-pers for Amund

Ny world cup-pers for Amund

Amund Møster Haugen er iferd med å finne toppformen like før VM i telemarkkjøring på hjemmebane. Torsdag kjørte han inn til sin hittil beste WC-plassering, en fjerdeplass.
Sport
Publisert : 31.01.2019 22:53
Sist oppdatert : 31.01.2019 22:56

Amund Haugen var en brilleknekk fra pallen da han kjørte inn til en flott fjerdeplass i telemark-World Cup i Pra Loup i Frankrike torsdag. Etter at han ble nummer seks i det klassiske rennet tirsdag, 2.12 bak bronseplassen, ble det 16. plass i sprinten på onsdag, men torsdag giret Amund opp et hakk i paralellslalåm, og endte på fjerdeplass, så vidt slått av landslagsmakker Trym Nygård Løken., som jo som kjent har vært beste norske på herrelandslaget de siste seongene. 

Amund plasserte dermed kjente navn i telemarksporten som sveitsiske Stephan Matter og Bastien Dayer, og slovakiske Jure Ales og franske Melvyn Rey. Fjerdeplassen, som altså er den unge tessungdølens beste World Cup-plassering noensinne, kom selv etter et løps om ikke forløp perfekt. Alpinbrillene ble nemlig slått i stykker av en port på vei ned, men selv med knekte briller klarte Tinns store VM-håp et godt resultat.

Det er under syv uker til VM i telemark på Gaustablikk, og Amund har fått blod på tann, nåpr ha er iferd med åkjlre seg inn i eliten. Målet om pallplass i Vm kommer stadig nærmere. World Cup fortsetter med renn i Pra Loup også i helga, før det går videre i Frankrike til Lelex Monts Jura 2. og 3. februar. Så blir det tyske Bad Hindelang og Oberjoch før Krvavec i Slovenia 14.-18. februar. Etter en vinterferiepause er det igang igjen 9.-10-. mars i franske Gerardmer, og i USA i Eldora Mountain, før det er VM på Rjukan 19.-23. mars.

Amund Møster Haugen er blitt fast landslagskjører etter at han kom tilbake fra en alvorlig skade, men benyttet skadeavbrekket til å trene seg sterkere. han mottk ifjor Sam Eydes Idrettsfonds pris med et stipend på 20.000 kroner etter å ha blitt valgt ut at fondsstyret i Telemark Idrettskrets.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS