fbpx

Ny world cup-pers for Amund

Radio Rjukan31. januar 20193min
tlemark-amund-1_753f

Amund Haugen var en brilleknekk fra pallen da han kjørte inn til en flott fjerdeplass i telemark-World Cup i Pra Loup i Frankrike torsdag. Etter at han ble nummer seks i det klassiske rennet tirsdag, 2.12 bak bronseplassen, ble det 16. plass i sprinten på onsdag, men torsdag giret Amund opp et hakk i paralellslalåm, og endte på fjerdeplass, så vidt slått av landslagsmakker Trym Nygård Løken., som jo som kjent har vært beste norske på herrelandslaget de siste seongene. 

Amund plasserte dermed kjente navn i telemarksporten som sveitsiske Stephan Matter og Bastien Dayer, og slovakiske Jure Ales og franske Melvyn Rey. Fjerdeplassen, som altså er den unge tessungdølens beste World Cup-plassering noensinne, kom selv etter et løps om ikke forløp perfekt. Alpinbrillene ble nemlig slått i stykker av en port på vei ned, men selv med knekte briller klarte Tinns store VM-håp et godt resultat.

Det er under syv uker til VM i telemark på Gaustablikk, og Amund har fått blod på tann, nåpr ha er iferd med åkjlre seg inn i eliten. Målet om pallplass i Vm kommer stadig nærmere. World Cup fortsetter med renn i Pra Loup også i helga, før det går videre i Frankrike til Lelex Monts Jura 2. og 3. februar. Så blir det tyske Bad Hindelang og Oberjoch før Krvavec i Slovenia 14.-18. februar. Etter en vinterferiepause er det igang igjen 9.-10-. mars i franske Gerardmer, og i USA i Eldora Mountain, før det er VM på Rjukan 19.-23. mars.

Amund Møster Haugen er blitt fast landslagskjører etter at han kom tilbake fra en alvorlig skade, men benyttet skadeavbrekket til å trene seg sterkere. han mottk ifjor Sam Eydes Idrettsfonds pris med et stipend på 20.000 kroner etter å ha blitt valgt ut at fondsstyret i Telemark Idrettskrets.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia