Gjør klar for Isfestivalen 8.-10. februar

Gjør klar for Isfestivalen 8.-10. februar

Fredag starter isklatrefestivalen Rjukan Ice Festival. Her er programmet.
Sport
Publisert : 07.02.2019 20:59
Sist oppdatert : 08.02.2019 15:19

Det er klart for dem 26. Rjukan Ice Festival denne helga. 

Nettstedet Norsk Klatringh (Klatring.no) mener Rjukan kanskje er Norges tryggeste isdestinasjon når det kommer til vinterlige forhold. Den trange dalen har som regel alltid en hel drøss med islinjer å by på. Derfor er den gamle kraftbyen et naturlig samlingssted for isklatrere. 

Årets program skiller seg ikke spesielt ut fra tidligere år, og det er heller ikke nødvendig, for det har jo funket før. Fredag kveld er det som vanlig stands på Rjukanhuset, med registrering på de ulike klinikkene. Du kan velge mellom nybegynnerklinikk, tips og triks for «eksperter», drytoolingklinikk, kurs i skibestigning og skredkurs. 

- Skredkurs er aktuelt fordi anmarsjer til islinjer ofte kan være skredutsatt. Sender/mottaker vil sammen med bruk av søkestang og spade, samt gjenkjenning av skredterreng bli gjennomgått, sier Jacob Surlykke Fink til norsk-klatring.no. 

På fredag blir det foredrag med Calum Muskett, som er en up and coming fjellguide fra Wales, bosatt i Chamonix. Han skal vise bilder og filmklipp.

– Lørdag kveld blir det film og foredrag med Matthias Scherer, Heike Schmitt og Tanja Schmitt. De skal vise film og bilder fra Canada, men også fra en tur de var på i fjor til Nord-Norge. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS