Bli med ned i Tungtvannskjelleren i Vinterferien

Bli med ned i Tungtvannskjelleren i Vinterferien

I vinterferien blir det daglige muligheter til å bli med ned på omvisning i den berlømte Tungtvannskjelleren!
Kultur
Publisert : 15.02.2019 14:00

Norsk Industriarbeidermuseum NIA ønsker velkommen til innholdsrike uker på Vemork i vinterferien.Allerede lørdag 16. februar kommer fysiker Sunniva Rose for å holde foredraget «Hva er egentlig greia med tungtvann?»  Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk og har holdt en rekke populærvitenskapelige foredrag om realfag og forskning, og satt også i Ludvigsenutvalget som vurderte hva barn skulle lære i fremtidens skole.  Foredraget på Vemork vil dreie seg om tungtvannet, - hva det er, årsaken til at tyskerne var så opptatt av det, og hva tungtvann brukes til i verden i dag.

- Sunniva Rose er kjent for sitt engasjement for formidling av vitenskap og realfag.  Dette blir en enestående mulighet for små og store til å tilegne seg kunnskap fra en våre fremste eksperter på området, sier Halvor Sælebakke, avdelingsleder for verdensarvsenteret.

- Utgravningen av Tungtvannskjelleren på Vemork er nå over, og i vinterferien vil vi daglig invitere til omvisninger i kjelleren hvor en av krigshistoriens mest berømte aksjoner fant sted i februar 1943. Omvisningene vil være kl. 12 og 14, forteller Sælebakke.    


Foto: Tomasz Wacko/NIA
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS