Tuddalveien åpnes i vinterferien

Tuddalveien åpnes i vinterferien

For første gang holdes veien over Råen åpen i de to vinterferieukene - på dagtid. Det sørger reiselivsnæringa i Gaustaområdet for. NCC er allerede i ferd med å rydde veien. DEL Normalt er det vinterstengt på fv 651 mellom Langefonn og Bitringsnatten, men fra morgen mandag 18.februar til søndag kveld den 3.mars er det åpent på dagtid her. Fra klokka 8.00 til 20.00. - Vi er i full gang med å rydde veien for snø, opplyser prosjektleder Espen Fåne i NCC. Målet er å rydde den 9,7 kilometer lange strekningen i løpet av helga. -Det er mellom 0,3 og 1 meter snø på Langefonnslettene og noe mer – som det vanligvis er- ved Stavsro. Snøen er våt. Langtidsvarslet ser bra ut for vår del her oppe – lite vind og gunstige temperaturer, påpeker han. Det er reiselivssjef Steinar Bergsland som har koordinert arbeidet. - Dette er et resultat av et stort spleiselag – foruten VisitRjukan- har tunge aktører i Gaustaområdet bidratt med nødvendige midler – Gaustabanen, Gausta og Gaustatoppen Skisenter, opplyser han. Tidligere har det vært prøveåpninger i enkelte påsker, men det er første gang hyttefolket fra Tuddal kan ta snarveien over fjellet for å bruke skianlegg og banen i fjellet. - Det er rundt tusen hytter på andre sida Råen og mange av disse er i bruk nå i ferieukene. Nå får de en kjempemulighet til å benytte seg av mulighetene i Gaustaområdet – og tilbudet i byen som besøk på Rjukanbadet , Vemork og handelsbyen Rjukan, påpeker Bergsland. - Det koster, men hvis det blir en suksess, så er det større sjanse for å gjenta dette seinere, påpeker reiselivssjefen. Han presiserer at åpningen ikke ville komme i gang uten velvilje fra Statens Vegvesen og Telemark Fylkeskommune - Hva hvis det blir uvær? - Vi stenger hvis det blir uvær. Her blir det ingen kolonnekjøring. Er det dårlig vær så vurderer vi det fortløpende. Jeg anbefaler folk å ringe 175 hvis de er usikre på om veien er åpen, sier Espen Faane i NCC.
Natur/Vær
Publisert : 15.02.2019 18:17
Sist oppdatert : 15.02.2019 18:36

Veien over Gaustaråen mello Tuddal og Svineroi holdes åpen i de to vinterferieukene. Det sørger reiselivsnæringa i Gaustaområdet for. NCC er allerede i ferd med å rydde veien, som vil bli åpnet på dagtid. 

Normalt er det vinterstengt på fv 651 mellom Langefonn og Bitringsnatten, før i påskeferien, men fra mandag 18. februar på morgenen og til søndag kveld den 3.mars er det åpent på dagtid fra klokka 8 til 20.

- Målet er å rydde den 9,7 kilometer lange strekningen i løpet av helga, opplyser reiselivsjef Steinar Bergsland til Radio Rjukan. Det er Bergsland som har koordinert arbeidet.

- Dette er et resultat av et stort spleiselag – foruten VisitRjukan- har tunge aktører i Gaustaområdet bidratt med nødvendige midler – Gaustabanen, Gausta og Gaustatoppen Skisenter, sier Bergsland.

Tidligere har det vært prøveåpninger i enkelte påsker, men det er første gang hyttefolket fra Tuddal kan ta snarveien over fjellet for å bruke skianlegg og banen i fjellet.

- Nå får de en kjempemulighet til å benytte seg av mulighetene i Gaustaområdet fra begge sider– og tilbudet i byen som besøk på Rjukanbadet, Vemork og handling på Rjukan, fra Tuddal-sida, sier Bergsland.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS