Gjør klart for det 69. Gaustaløpet lørdag

Gjør klart for det 69. Gaustaløpet lørdag

For 69. gang arrangeres gjennomføres Telemarks eldste turrenn Gaustaløpet fra Rjukan Fjellstue til Gransherad. Til tross for mildvær ligger alt til rette for en flott skitur.
Sport
Publisert : 25.02.2019 23:41
Sist oppdatert : 25.02.2019 23:54

Gaustaløpet går i idyllisk natur inn Gausdalen og over Bitringsnatten til skolen i Gransherad. Det lengste løpet er på 50 kilometer. Familievarianten på 25 km fra Bitringsnatten i Tuddal, en løype som arrangøren Rjukan IL, Gransherad IL og Tuddal IL mener passer skientusiaster i alle aldre.

De er også en ny ungdomsklasse fra Bitringsnattenfor ungdom fra 13-16 år, gjennomført for første gang i fjor.

RIL’s langrenngruppe er aktiv medarrangør av dette rennet, sammen med Gransherad IL og Tuddal IL. Løypa går i fint skogsterreng de første 19 km. Deretter ca 300 meter stigning på en lengde av 6 km til Bitringsnatten. Videre til Venås er det ca. 25 km. i lett skogsterreng ned mot Kålidalen, Venås og Gransherad skole.

I år er veien er åpen over Gaustaråen så det er i år mulig å bli kjørt opp til start på Bitringsnatten og deretter bli hentet i Gransherad etter målgang og premieutdeling.
- Vi vil gjerne ha med flere deltakere fra Tinn! Påmelding gjøres via vår hjemmeside innen fredag, sier Anne Stormoen fra RIL Langrenn, som forteller at påmelding skjer helt fram til start lørdag.

Det er startnummer-utdeling og parkering i Gransherad på morgenen med busstransport til start enten ved Fjellstua eller Bitringsnatten. I Gransherad er det salg av suppe, kaffe og kaker etter rennet.

Gaustaløpet er det eldste turrennet i Telemark og ble første gang arrangert i 1934. Det har siden vært gjennomført 68 ganger. I år er det klart for det 69.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS