fbpx

Kino: Kraftidioten-remake og hatrasisme

Radio Rjukan28. februar 20193min
c4oknqfk9k6ydmsxy1xsrw_1998

Fredag er det "The Hate U Give" som har Norges-premiere på Rjukan kino, og her møter vi 16 år gamle Starr Carter som beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann etter å ha vært bevæpnet. Venns død blir forsidestoff over hele landet og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, mens Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. 

Trailer The Hate U Give (Saken fortsetter under videoen!)

Søndag har Hans Petter Miolands egen remake av Kraftidioten, som har fått navnet "Cold Pursuit" (oversatt: "Kald forfølgelse") premiere på Rjukan kino, og da kan vi se Liam Neeson i rollen som brøtebilsjåfør Nels Coxman, som bestemmer seg for et hevnoppgjør i rein vigilantestil mot narkobaronen Viking, noe som fører til full paranoia i konkurrerende narkobander. Liam Neeson har de siste årene blitt en av de store actiionhektene, og da særlig i hevnthrillere med hevnelement, som i Taken-filmene. I Cold Pursuit får han den ultimate hevnthrilleren med en solid porsjon mørk humor på kjøpet. Originalen Kraftidioten ble svært godt mottatt internasjonalt, med Stellan Skarsgård i rollen som Niels Dickmann, et etternavn de underlig nok ikke hadde lyst til å bruke i remaken.

Trailer Cold Pursuit (Saken fortsetter under videoen!)

Søndag er dert også ny sjanse til å se LegoFilmen 2.

Trailer LegoFilmen 2

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia