Kulturens nye sjef i Vestfold og Telemark

Kulturens nye sjef i Vestfold og Telemark

Else Blom er ansatt som direktør for kultur, regional identitet, idrett og frivillighet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.
Kultur
Publisert : 08.03.2019 18:19
Sist oppdatert : 08.03.2019 18:22

Kultur vil være et viktig område for å bygge felles regional identitet i den nye fylkeskommunen. Else Blom har et bredt nettverk i kultur-Norge. Gjennom solid kunnskap, gode lederegenskaper og et sterkt engasjement og pågangsmot, vil hun være en viktig pådriver for å bygge et fremoverlent og unikt kulturmiljø i den nye Vestfold-Telemark fylkeskommune, sier prosjektrådmann Jan Sivert Jøsendal.
Else Blom har tung kompetanse og bred erfaring fra kulturfeltet gjennom 18 års arbeid i den offentlige kultursektoren. Hun har erfaring fra både kommunalt, fylkeskommunalt og nasjonalt nivå, og kjenner derfor feltet svært godt.

Hun er i dag konstituert assisterende kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune. I tillegg er hun styreleder i Norsk Kulturforum som er en nasjonal interesse- og kompetanseorganisasjon, der kommunene og fylkeskommunene er medlemmer. Blom har 12 års ledererfaring på ulike plan og i ulike roller. Hun har mye erfaring med å jobbe strategisk og har sin styrke i å utvikle gode planer og gjennomføre disse på en effektiv måte.

Hun har en allmennlærerutdanning i bunnen, og har senere bygget på med tilleggsutdanning i kompetanseledelse, ledelsesutvikling og pedagogikk fra. Hun er bosatt på Tjøme i Færder kommune.

Det var 21 søkere til stillingen som kulturdirektør. Else Blom vil starte i stillingen så raskt som det er mulig. Med ansettelsen av Blom er ledergruppen i den nye fylkeskommunen komplett.


FOTO: Kristoffer Eliassen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS