Flott start på VM i Telemark

Flott start på VM i Telemark

Det ble en folksdom, livlig og morsom start på VM i Tekemark under åpningssermonien på Rjukan torg.
Sport
Publisert : 21.03.2019 08:36
Sist oppdatert : 21.03.2019 08:43

Det var ingenting å si på oppmøtet under en storslått og trivelig åpning for 69 utøvere fra 13 land. Til tonene av Rjukan Janitsjar og Notodden Bymusikk som marsjerte inn på torget på hver sin kant startet det hele.
I løpet av en time viste Rjukan seg fra sin beste side som arrangør av VM. Konferansier Tommy Steine og med-konferansier Atle Pettersen underholdt folkellig og litt tøysete, men til stor glede for publikum. Stilen skulle være lettbeint og morsom etter at det hadde vært innmarsj og flaggborg.Steine dro til med en lokalpatriotisk svilstig Rjukans VM-sang, som var en oppfrisket versjon av en sang han har brakt til torgs i egen versjon under ett av de mange moteshowene han har deltatt i med sin kamerat Benny Ofstad.

Men det hele startet nesten OL-høytidelig med fanfare-aktig musikk, og innmarsj til janitsjarorkester, før Atle Pettersen dro igang med "Eye of the tiger". Deretter fikk Kjell-Gunnar Dahle si noen ord, før skipresidenten sa sitt. Men det var ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland som foretok den offisielle åpningen på engelsk. Steine kunne ikke la være å understreke hvor rocka ordfører Tinn har.

VM var dermed åpnet og festen var igang, og de to show-kongene kunne synge sponsorsang før de to VM-speakerne ble introdusert, og utøverne som skal delta i onsdagens øvelser ble ropt opp på scenen med de lokale skiltbærerne fra Rjukan ILs friidretts- og triatlon-gruppe.
Også Tinn ILs skigruppe og Tinn Skiskytterlag deltok som flaggbærere i innmarsjen.
De spretne Tinndølan fikk to seanser, men denne gang til noe annet enn hardingfele.

Deretter var det fotoshoot mot sponsorveggen, før det ble mer løssluppen sang og musikk, før fyrverkeri i en lys marskveld avsluttet det hele. 
Åpningen lover det neste for VM, som lover mange ess i ermene i dagene som kommer.
Billettsalget på fjellet har gått så det uler, og hotellrom og hytter er fylt opp som aldri før under et telemarksmesterskap. VM i Telemark på Rjukan kan begynne!
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS