Amunds internasjonale gjennombrudd

Amunds internasjonale gjennombrudd

Det ble ikke medalje, men to fjerdeplasser, en femteplass og en delt 16.plass for Amund Møster Haugen i hans VM-debut. Det er samtidig helt klart hans internasjonale gjennombrudd.
Sport
Publisert : 25.03.2019 08:15
Sist oppdatert : 25.03.2019 21:35

Amund Møster Haugen var fersk på telemarkslandslaget i fjor, og i år fikk han mulighet til VM på hjenmmebane ved foten av Gaustatoppen. Målet var medalje, og det var ikke langt unna. Det ente nemlig med to fjerdeplasser og en femteplass.
I parallellsprinten, som skulle være hans gylne mulighet, gikk det imidlertid skeis, og han røyk ut i 16-delsfinalen mot motstand han burde tatt etter egen mening, der han tapte for en løper fra USA.

Amund startet med 4,. plass på klassisk-øveløsen, og fortsatte med en flott fjerdeplass i lagkonkurransen. Det kunne blitt medalje, dersom ikke Trym Nygård Løken hadde skadet seg, dagen etter at han sikret seg det ene norske gullet vi fik ki VM.
I sprinten ble det ny fjerdeplass, før det altså endte med skuffelse i lørdagens publikumsøvelse, parallellsprinten.

VM i Telemark har vært en stor suksess for Fjellguten Skilag til tross for bange anelser rundt vindforhold, og bare onsdagens løp ble utsatt noen timer på grunn av vinden.
Flere ganger underveis ble arrangøren og Gausta skisenter hyllet for at det er favorittstedet til telemarksløperne.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS