Helsepartiet satser på Telemark og Vestfold

Helsepartiet satser på Telemark og Vestfold

Marielle Thorstensen fra Porsgrunn er fylkesordførerkandidat når landets nyeste parti, Helsepartiet, for første gang stiller liste til lokalvalget i Vestfold og Telemark fylkeskommune i september 2019, mens Kyrre Dahl er andrekandidat.
Politikk
Publisert : 01.04.2019 17:00
Sist oppdatert : 01.04.2019 19:49

Marielle Thorstensen er 34 år gammel ettbarnsmor som er fysioterapeut i privat praksis i Porsgrunn, som hun nylig flyttet tilbake til etter noen år i hovedstaden. Hun er også nyvalgt leder i fylkeslaget HP Vestfold og Telemark og tidligere leder for Helsepartiet i Akershus.

Med seg på toppen av lista har hun Kyrre Dahl, 48 år, selvstendig næringsdrivende fra Porsgrunn, samt Malin Waggestad-Stoa, 28 år, student innen helseledelse og helseøkonomi fra Nøtterøy.

- Vi vil ha tilbake helse som den viktigste tverrpolitiske saken i Norge i dag, sier Thorstensen.
- En fersk undersøkelse laget av Kantar viser at 52 % av velgerne mener  helsepolitikk er viktig når de skal stemme i årets fylkes og kommunevalg, ifølge NRK. Det er viktig for oss i Helsepartiet at vi sikrer gode  
helsetjenester, nærmiljø og like muligheter til alle, uavhengig av hvor i fylket du bor, etnisitet eller økonomisk kapital, sier Thorstensen i en pressemelding.

Helsepartiet ble stiftet i forkant av Stortingsvalget i 2017 og oppnådde 0,4 % av stemmene i sitt første valg, både nasjonalt og i Telemark.

- Blant de viktigste sakene for Helsepartiet er å fjerne foretaksmodellen i norske sykehus. Sykehus skal ikke drives om aksjeselskaper. Det kan være aktuelt å la de nye regionene overta ansvaret for sykehusene, sier Thorstensen, som ramser opp partiets viktigste saker i det nye fylket:

Fylkeslaget HP Vestfold og Telemark har vedtatt at sykehustilbudet i  
Kragerø og på Rjukan skal gjenopprettes minst på det nivået som fantes  
før nedleggelsen.

Av andre punkter på programmet nevner vi:
⦁       Vi ønsker å sikre at sykehusene i Tønsberg, Skien og Notodden alle blir utviklet til fullverdige akuttsykehus

⦁        For å sikre god tilgang på helsetjenester over hele fylket, ønsker vi å øke ressursene til ambulansetjenesten, samtidig som det etableres en ny base for luftambulanse. Vi ser at et velegnet sted for dette, kan være Vinje.

⦁       Vi ønsker gode rus- og psykiatritilbud i alle kommuner, inkludert et akuttilbud

⦁       Vi vil arbeide for at Skien sykehus får etablert strålesenter

⦁       Vi ønsker å styrke, ikke svekke, rehabiliteringstilbudet. Vi vil arbeide for en omkamp om nedbemanningen på Betanien Hospital i Skien, og opprette flere avtalehjemler til fysioterapi. På lengre sikt ønsker vi å avvikle ordningen om driftstilskudd til fysioterapeuter, innføre reelt behandlingsvalg for pasientene, og la tilskuddet følge pasienten
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS