Lokalradio trenger FM-forlengelse

Lokalradio trenger FM-forlengelse

I en politisk debatt på Norsk Loklaradios landsmøte på Gardermoen var det tverrpolitisk forståelse for at lokalradios tilgang til FM må forlenges fra 2021, som nå er fristen for å gå over på DAB.
Kultur
Publisert : 05.04.2019 14:12
Sist oppdatert : 05.04.2019 14:56

- Jeg tror det er bred støtte for en forlengelse av FM, sa Trond Giske (Ap) da Norsk Lokalradioforbunds lnadsømte åpnet på Scandic Airport Hotell på Gardermoen fredag. I debatten møtte i tillegg flere representanter fra kulturkomitéen på Stortinget, deriblant Åslaug Sem-Jacobsen (SP), Tage Pettersen (Høyre), Øyvind Korsberg (FrP) og Freddy Øvstegård (SV).

- Det at lokalradio har litt bedre vilkår akkurat nå, må vi tenke på hvordan mediemangfoldet blir, sa Sem-Jacobsen, som uttrykte lettelse over det synes som om det er politisk enighet om at lokalradio får en forlengelse på FM.
Saken var tatt ut av Mediemeldingen som ble lagt fram for en uke siden, og få egen melding seinere i 2019.

Giske var også overrasket over at mediemeldingen nesten ikke omtaler lokalradio i mediemeldinga.
- Det er i stor grad en avismelding, og det blir vår oppave å ta fatt i, sa Giske.
- Vi ønsker å løfte oppmerksomhet om loklaradio i våre merknader, så send merknader, så drøfter vi det i våre fraksjoner, sa Korsberg.

- Kulturministeren snakker om en omfordeling, men Sp vil også be om mer å fordele. Det blir en jobb framover, sa Sem-Jacobsen.
- Vi vil få til gode setninger, men når vi har en mediestøtte på noen hundre millioner og NRK-støtte på noen milliarder, så er det noen tall som ikke står helt i forhold til hverandre, sa Øvstegård.
- For min del kan den godt deles i to, så dette handler om økonomi!

- De 20 millionene som er i deres sektor er jo selvfølgelig en mikroskopisk støtte, men momsfritaket er jo også en viktig støtte. Å finne rom for å satse mer på det finnes helt åpenbart, sa Giske og ba om forutsigbare rammevilkår.

- Vi er en tid med store utfordringer for mediene, og der man fryser pressestøtten,i en tid der lokalradio ikke akkurat er tilgodesett med mye, og jeg skulle ønske en situasjon der vi ikke må sette mediene opp mot hverandre, sa SVs Øvstegård.

- Jeg er skuffet over at det ikke er større ambisjoner, for det er bekymringsfullt, sa Sem-Jacobsen.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS