fbpx

Filmen som vant Årets Gledesspreder

Radio Rjukan6. april 20192min
den-fantastiske-reisen-til-fakiren-som-gjemte-seg-i-et-ikea-skap2_3e8f

Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør drar han til Paris for å finne sin far, med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA, som han drømte om å besøke fra han var liten. Her han møter Marie, som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr på sin reise rundt om i verden – opprinnelig i et IKEA-skap, deretter blant annet i en Louis Vuitton-koffert, i en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han den sudanske flyktningen Assefa i en lastebil, og et varig vennskap etableres. Men Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap er basert på den bestselgende boka av Romain Puértolas.​

Her er juryens begrunnelse for å gi filmen Årets GFledesspreder:
– Gjennom sin absurde fortellerstil og eksotiske ramme, settes menneskeverdet i sentrum og tar opp temaer som er viktigere og mer aktuelt enn noensinne. Filmen er uhøytidelig og fargerik og harselerer over vår ignoranse for fremmede kulturer, sa juryen i sin begrunnelse.

Trailer:

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia