Gir opp Menkhus-senderen

Gir opp Menkhus-senderen

Deler av Hovin har mistet FM-signalene til Radio Rjukan på grunn av en strømfeil til Menkhus. Nå må lokalradioen finne alternativt senderpunkt.
Radio-nytt
Publisert : 17.04.2019 15:51
Sist oppdatert : 17.04.2019 15:59

Det er nå klart at Radio Rjukans sneder på FM 104,1 som sender fra Menkhus fellesbeite ikke vil komme opp igjen.
- Jeg veit ikke detaljene, men det er en kabelfeil opp til menkhus, og siden det ikke er annet behov for strøm der lenger, må vi finne en annen lokasjon for senderen, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.
Senderen står på Menkhus PpåMælsåsen, men dekker Tinnsjøområdet i tillegg til FM 107,0. men det er stort sett deler av Hovin og Gvæven som nå overhodet ikke har signaler fra loklaradioen.

Litt krise er det, for radiobingoen har en Røver på 100.000,- om dagen, og den vil noen bingospillende i Hovin gjerne ha med seg.
- Vi beklager det på det sterkeste.,men det vil nok enda ta litt tid. FM 104,1 er en sender som strødekker deler av Hovin som ikke dekkes av andre frrekvenser. men vi blir nødt til å flytte den til et annet sted som kan dekke området. Det tar tid både å finne stedet, gjøre avtaler, få tillatelse av norsk kommunikasjonsmyndighet Nkom, få opp sender og mast, og få på plass utstyret. Det vil sannsynligvis ta flere uker ennå. men vi skal finne en løsning før sommeren, sier Tveito, som oppfordrer ivrige bingospillere i Hovin om å avtale besøk hos noen som tar inn signaler når det er bingo å onsdagskveldene. 
Uansett er det fortsatt FM som gjelder først og fremst for Radio Rjukan, selv om det også er prøvesendinger på DAB+.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS