Kulturministeren lovte ikke noe etter å ha besøkt tungtvannskjelleren

Kulturministeren lovte ikke noe etter å ha besøkt tungtvannskjelleren

Kulturminister Trine Skei Grande (V) var en sværtinteressert gjest på Norsk Industriarbeidermuseum torsdag, men hun turte ikke å love penger til Tungtvannsmuseumsbygget.
Lokalhistorie
Publisert : 26.04.2019 14:00
Sist oppdatert : 26.04.2019 23:09

NIA-leder Runar Lia og hans delegasjon tok vel imot kulturminister Trine Skei Grande da hun kom til Vemork torsdag ettermiddag, etter invitasjon fra Tinn Venstre, som også ahdde lagt opp programmet med besøk på NIA og hos Gullsmed Sando.

- Dette en aktuell sak som diskuteres i departementet, jeg kan ikke love noe nå, men jeg føler det har vært et nyttig besøk, sa Grande som besøkte museet for første gang.

Styret i NIA har sendt en søknad til kulturdepartementet på 22 millioner kroner, og søker Riksatikvaren som sorterer under klima- og miljødepartementet om 19 millioner kroner.

- Jeg har fått en god orientering her i dag og nå kan jeg mer om dette, men kan altså ikke love noe, sa kulturministeren.

Etter at direktør Runar Lia var fornøyd med besøket.
- Jeg er svært fornøyd med besøket av en svært engasjert og klok kulturminister, sier Lia, som brukte mye tid på å orientere ministeren om hele NIAs virksomhet, ikke bare tungtvannsprosjektet. Han er ikke overraskende optimist med hensyn på søknadene.
Gunhild Luraas orienterte ministeren inne på museet, som nå har hatt en rekke Stortingsbesøk det siste året.

Tinn Venstre hadde lagt opp et program der ministeren først var innom Hovin der de besøkte de nye driverne av Livi Hovin, før de spiste vi lunsj på Austbygde Bakeri, og dro opp til Vemork. Ministeren avsluttet dagen hos Gullsmed Sando der hun fikk en innføring i gullsmedfaget, som hun er spesielt interessert i.

Ordfører Bjørn Sverre Birkeland var med på runden, samt ordførerkandidat Steinar Bergsland (H) og Gjermund Ingolfsland (FrP), i tillegg til venstres loklae leder Marius Skeie.
På Veork møtte hun også With Line Grindkåsa og Sindre Arnkværn fra Telemark Fylkes kulturminneavdeling.


Fotos: NIA / Thomas Wacko
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS