Billettene til Elton John-filmer lagt ut

Billettene til Elton John-filmer lagt ut

Rjukan Kino har lagt ut premiereforestillingen på Rocketman, filmen om Elton John, som før helga hadde premiere på Cannes-festivalen. Filmen som er regissert av samme regissør som gigantsuksessen Bohemian Rhapsody får kanonkritikker.
Kultur
Publisert : 21.05.2019 08:11
Sist oppdatert : 21.05.2019 08:13

Musikkfilm er skuddet så det rekker, de Oscar-vinnende kjempesukessene, Queen-filmen Bohemian Rhapsody og A Star is Born er starten på en bølge. Nå følger først Elton John-filmen Rocketman, som er regissert av samme mann som regisserte Bohemian Rhapsody Dexter Fletcher. Og i følge kritikerne i verdens største filmfestival Cannes har han gjort det igjen, bare at denne er enda bedre enn Queen-filmen. Taron Egderton, kjent fra Kingsman-filmene, spiller hovedrollen i en film som er mer musical-preget enn den andre. Filmen er en musikalt fantasireise, heter det offisielt.

Kinosjef Robert Jenbergsen har nå lagt ut billettene til premieren på Rocketman onsdag 29. mai, og har forventninger.
- Musikkfilm går så det suser, og alt tyder på at det blir stas med Rocketman, sier Jenbergsen. Billettene er lagt ut til forhåndssalg på rjukankino.no. foreløpig er det ikke satt opp hvilke andre dager den går.
Cannes-kritikkene er gode, og kritikerne mener at filmen er bedre enn Bohemian Rhapsody, som nok publikum likte vel så mye som kritikerne. Filmen fikk så mye skryt at Taron Egerton tok til tårene etter premieren.

Etter premieren i Cannes har filmen 88% på Rotten Tomatoes, og 8.1 på imdb.
The Hollywood Reporter forteller at filmen fikk stående ovasjoner etter premieren men mener at publikumsreaksjonen vil være mer mikset, men skriver at filmen er helhjertet, flashy og eksentrisk, og derfor morsom nok for de fleste. The Guardian gir Egerton skryt men mener at han er bedre med tiara enn med rasieriutbrudd. The Independent mene rhan er strålende i rollen. Likevel savner noen mer om Elton Johns liv i filmen. Ett er sikkert; Dexter Fletcher kan sin musikkfilm. Det er kritikerne enige om.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS