Det kan bli OL på Rjukan likevel
Fra et tidligere arrangement på Rjukan

Det kan bli OL på Rjukan likevel

Idrettstinget har gått inn for at Norge skal utrede muligheten for å kunne søke Paralympics og Olympiske leker (PL/OL).
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 25.05.2019 18:19
Sist oppdatert : 25.05.2019 18:26

Hordaland, Trøndelag, Oppland og Telemark Idrettskrets gikk i vinter sammen for å fremme et initiativ om nettopp et annerledes PL/OL. Et PL/OL som er nøkternt, folkelig, nedskalert og som er økonomisk og bærekraftig forsvarlig.

Under Idrettstinget på Lillehammer ga delegatene støtte til en intensjon om å utrede muligheten for et slikt arrangement i fremtiden. Etter at Idrettstinget stemte gjennom vedtaket skal det nå opprettes en bred og komplementerende gruppe som skal hente inn fakta på hva som skal til for at Norge skal kunne arrangere et nøkternt og annerledes PL/OL.

De fire idrettskretsene har vært tydelige på at en eventuell OL-søknad skal være nøkternt, folkelig og bærekraftig. Inititivtakerne ønsker å ta hele landet i bruk, og understreker at et eventuelt arrangement skal komme hele Idretts-Norge til gode.

– For alle som drømmer om et nytt PL/OL på norsk jord er dette en merkedag. I tre år har vi jobbet for støtte til å se på muligheten for et annerledes PL/OL. Vi har alltid trukket frem at vi vil ha ”eit annleis PL/OL” fordi det er uakseptabelt å fortsette med den type PL/OL som vi har sett i flere år. Vi ser gigantiske leker med uvettig pengebruk og dyre anlegg som ligger brakk etter at idrettsfesten er over. Det er bra at Norge tar ansvar for å utdrede muligheten for et PL/OL som kan komme på rett sppr. Dette er en stor seier for oss, og svært positivt at et så stort flertall ønsker å utrede denne muligheten, sier Even Hegbom, en av drivkraftene i Idrettens Olympiade.

Fellesforslaget fra fire idrettskretser kom etter at Tinn og Notodden fikk nedstemt sitt forslag til å arrangere OL på Rjukan og i Telemark i 2026. Men, nå blir det altså utredning der Telemark fortsatt er med, og Tinn burde være et egnet sted for å arrangere flere av grenene under et eventuellt OL.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS