Espen Beranek Holm inn i Marispelet

Espen Beranek Holm inn i Marispelet

Rocker, komiker og skuespiller Espen Beranek Holm skal spille presten i årets utgave av Marispelet.
Kultur
Publisert : 13.06.2019 10:17
Sist oppdatert : 13.06.2019 10:20

Rocker, komiker og skuespiller Espen Beranek Holm er klar for Marispelet. Den kritikerroste forestillingen Marispelet, som i år for 13. gang settes opp ved Rjukanfossen, utvider rekken av kjente karakterskuespillere med rocker, komiker og skuespiller Espen Beranek Holm.
- Vi har vært i god dialog med Espen Beranek Holm gjennom noe tid og er veldig glade for å kunne presentere ham som enda et medlem i ensemblet, sier styreleder i Marispelet, Kari Anne Valsø.

Espen Beranek Holm er en godt kjent artist Norge. Som skuespiller debuterte han i 1984 i rollen som Danny i Grease på Chat Noir. Hans rolle i Marispelet blir Presten. Mange kjenner Holm igjen fra Hallo i uken på P2, Løvebakken på NRK, eller som den reneste svovelpredikanten med låta «Dra te Hælvete» i 1981.
- Dette ser jeg virkelig frem til, sier skuespilleren, som har vært med på forestillinger på både Riksteatret, Det Norske Teater og Folketeatret. Det blir spennende og interessant å skulle spille rollen som klassisk prest: «Ond og
korrupt», avslutter Espen Beranek Holm, som blir å finne på Marispelet ved Rjukanfossen 24. – 27. juli.

Ved siden av store navn som Stig Henrik Hoff og Ingebjørg Buen som begge har vært med flere år, er de lokale aktørene med på å skape det magiske Marispelet. Bent Frode Bystrøm var for første gang med på Marispelet i 2018, og viste da spilleglede og naturlighet på scenen. Og det er med stor glede at han i år skal pryde rollen som Storbonden. Åvald Grønn Reiso debuterer i år og vil sette sitt preg på rollen som lille Øystein, og Anne Håkanes skal spille lille Mari i år også.

- Vi er helt avhengige av lokale krefter og engasjement for å gjennomføre spelet år etter år, forteller pressekontakt Øystein Haugan. Marispelet har etter sin premiere i 2005 arbeidet seg oppover og blitt et av Norges største spel, en posisjon vi har som mål å beholde.
Høsten 2018 ga tidligere daglig leder og ildsjel, Gro Synnøve Brekka stafettpinnen videre til det nye styret i Marispelet. De har store planer om å videreutvikle Marispelet ved kanten av juvet ved Krokan og Rjukanfossen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS