Satte fotspor i Villaveien

Satte fotspor i Villaveien

Det ble en staselig og flott tur med mye løye, og mobilkameraene gikk varme under den fjerde utgaven av Fotspor, som tok turen opp og nmed Villaveien.
Kultur
Publisert : 21.06.2019 13:23
Sist oppdatert : 21.06.2019 13:30

Med Kultursjef Marit Kvitne og verdensarvkoordinator Øystein Haugan i spissen hadde skapt en spennende tur i fotsporene av verdensarven. Den fjerde utgaven av Fotspor ble nok en suksess lørdag og startet i Rallarparken der de møtte et par gode rallare i Vidar Jensen og Leif Eks skikkelser, før Øystein Haugan bakpå Røde Kors sin ATV-henger ledet det store følget opp til Admini. Der fikk de mer historie, og jammen dukket ikke selveste Shahen av Persia og Farah Diba opp med Runar Øverland som sjåfør i Cadillac.

Turen videre gikk opp til lasarettet som var Rjukans første sykehus. Videre oppover fikk man arkitekturhistorie ved Eli Samuelsen, der stoppen ved Ove Bang-huset også ga hardingfele og en artig forsmak på Marispelet. Stemningen blant de vandrende var svært god, og været var perfekt for en tur opp bakken helt opp til direktørboligen. Her kom direktøren i fyldig bart hastende ned, transportert standsmessig. Og Fotspor var ikke dårligere enn at det så ble napoleonskake på samtlige der oppe, før turen gikk ned i Ja-parken i svingen der nede. Her ble det både romantikk og felespill før vi fikk 8-timersdag med Tom Nilsen. Rjukan Janitsjar kom plutselig marsjerende ned rundt svingen. Da ble det signalrødt demonstrasjonstog - det første i historien ned Villaveien, ned til Folkets Hus, der Unni Skårdal holdt minikurs i swing og polonese.

Men det var ikke slutt med det, for turen gikk inn i Bøenstunet, der Musikkskolens lærere holdt minikonsert, før det gikk videre til politistasjonen, der ingen ringere enn Rjukan-Elvis Bjørn Erk Gyberg dukket opp fra garasjen med Jailhouse Rock etter at Tom Nilsen hadde fortalt noen anekdoter fra lovens lange arm på Rjukan. Dermed var en tre timers tur slutt, med mye mer innhold enn her beskrevet, men den endte med helgrillet lam på folkefest i stortelt på torget, og folket som tok turen var storfornøyd med opplegget.
Koordinator Marit Kvitne og kulturfolket kunne puste lettet ut etter nok en vellykket blåtur i Verdensarven, der de mange stuntdeltakerne hadde det minst like artig som alle som gikk. Det er bare å glede seg til neste gang!
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS