Lokale valgutspørringer på Radio Rjukan hele uka

Lokale valgutspørringer på Radio Rjukan hele uka

For 9. gang siden 1987 skal Radio Rjukan grille de lokalpolitiske toppene på direkten i en time hver før lokalvalget. Her ser du ordfører Bjørn Sverre Birkeland som ønsker gjenvalg, men i bakgrunnen ser du både SV, Høyre og FrP like nedi gata.
Politikk
Publisert : 25.08.2019 21:45
Sist oppdatert : 26.08.2019 13:52

I det nye samarbeidet mellom lokalradioen og lokalavisa betyr det at RA også er litt med på laget når det er klart for en ny runde utspørringer av listetoppene. Begge deler får du med deg på radio og i avisa.
Mandag 26. august braker det løs når Ole Jon Tveito griller Venstre og ordførerkandidat Marius Skeie, før det går slag i slag med Høyre, Sp, SV, Ap og FrP. Hver dag fra mandag klokka 17 går utspørringen direkte på Radio Rjukan. Etterpå kan du laste programmet ned på RA.
- Det betyr mye for manges valg å høre kandidatene bli grillet på lett varme i lokalradioen. om dette er grunnen til at vi ikke har hatt "normalvalg" i Tinn siden 1987 skal ikke sies sikkert, men tilfellet er at Tinn har ikke vært det samme siden da. Ofte blir valgkampen i Tinn et ordførervalg, og folk er opptatt av om en kommende ordfører kan svare for seg, sier Ole Jon Tveito. Han har vært utspørrer siden 1991.
, og denne gang er han ene-grillmester.

Først ut på mandag er Tinn Venstre. Hvem ordførerkandidat Marius Skeie og Jan-Anders Dam-Nielsen, og Skeie selv er klar som et egg. Tirsdag er ordførerkandidat for Høyre Steinar Bergsland klar med Gunnar Odd Hagen. Onsdag skal sittende ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland i ilden med andrekandidat Wenke Haaven, og torsdag er SVs nye ordførerkandidat Jørn Langeland klar, med varaordfører Sanja Pasovic. Fredag skal Aps ordførerkandidat Trond Jore i ilden sammen med andrekandidat Kathrine Kvaale Haatvedt. Det hele avsluttes mandag 2. september med Gjermund Ingolfsland og en medkandidat fra Tinn Frp.
Tveito skal også lede listetoppdebatten på Rjukan Bibliotek mandag 2. september. Den debatten må du møte opp på for å få med deg, og blir sendt i opptak.

Årets partiutspørringer før lokalvalget i Tinn:
Mandag 26. august: Tinn Venstre
Tirsdag 27. august: Tinn Høyre
Onsdag 28. august: Tinn Senterparti
Torsdag 29. august: Tinn SV
Fredag 30. august: Tinn Arbeiderparti
Mandag 2. september: Tinn Fremskrittsparti
Alle partiutspørringer går direkte på Radio Rjukan klokka 17, med reprise klokka 20 samme kveld (onsdag først etter Radiobingo!), og klokka 12 dagen etter. Etter utspørringen kan du oghså laste ned podcast av utspørringene i egen sak på RA.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS