SV valgets største vinner, Ap og FrP følger

SV valgets største vinner, Ap og FrP følger

SV er valget største vinner i Tinn, med en framgang på 8,9 prosentpoeng og rekordoppslutning, mens Ap får +4,6, og FrP går fra null til 3,9 %. Me n SP holder stillingen som Tinns største parti, og det er det tredje beste resultatet for SP noensinne. Valgets taper er Venstre fordi de mangler 4 stemmer på å komme inn.
Politikk
Publisert : 10.09.2019 08:05
Sist oppdatert : 10.09.2019 08:17

SV er valget største vinner i Tinn, med en framgang på 8,9 prosentpoeng og rekordoppslutning på 17,8 går de fram fra 2 til 5 representanter i kommunestyret. de sitter imidlertid på det 25. og mest utsatte mandatet før fintelling, der SP er nærmest å ta det, foran Venstre.

AP er partiet med nest størst framgang, med en framgang på 4,6 til 23.5, og de får ett mandat mer i kommu7nestyret. De ligger inne med et sikkert 24. mandat i kommunestyret før fintelling.

FrP er valgets tredje vinner i Tinn, oog går fra null til 3,9 %, etter at de var ute av lokalvalget som følge av sykehussaken sist. De er klart inne med ett mandat, det 18. og er muligens et parti som havner på vippen, slik konstellasjonene har vært de siste fire årene.

Men Tinn SP holder stillingen som Tinns største parti, og det er det tredje beste resultatet for SP noensinne, til tross for en tilbakegang på 13,6 prosentpoeng. SP hentet jo ut prostestgevinst sist da sykehuset ble nedlagt, og man visste at de ikke kunne holde på sine 41,9 %. Men de gjør altså sitt tredje beste valg i Tinn noensinne.

Valgets taper er Venstre fordi de mangler knappe 4 stemmer på å komme inn. De har et håp i finopptelling og fremmede stemmer, men kan ikke regne med noe.

Høyre holde rstand, med 24,1 %, noe som er en liten tilbakegang på 1,5 prosentpoeng. Steinar Bergsland er fortsatt en populær ordførerkandidat.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS