Inviterer til Brannverndag på Vemork lørdag

Inviterer til Brannverndag på Vemork lørdag

Det er Brannverndagen 2019 på Vemork lørdag 21. september!
Lokal
Publisert : 12.09.2019 08:06
Sist oppdatert : 23.09.2019 15:04

I anledning brannvernuka inviterer Tinn brannvesen, Norsk Industriarbeidermuseum og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv til spennende familiedag på Vemork med fokus på brann, brannvern og beredskap. 

I 2018 åpnet Norsk Industriarbeidermuseum utstillingen «Det Brenner!».  I utstillingen kan man oppleve og studere hvordan arbeidet i brannvesenet har utviklet seg de siste hundre årene, og oppdage hvordan Hydros brannvesen sto helt sentralt i det som har blitt verdensarvbyen Rjukan. 

«Det Brenner!» handler om jobben i brannvesenet og er sørgelig nok aktuell svært ofte.  Siden Rjukan-Notodden Industriarv ble skrevet inn på den prestisjetunge UNESCOs Verdensarvliste har det vært flere store og alvorlige branner på Rjukan. Lørdag 21. september er det nettopp brann, brannvern og beredskap som er i fokus på Vemork.  Her blir det muligheter for å prøve brannslange, slukke brann med pulverapparat og bli bedre kjent med årsakene til brann slik at vi vet hva vi skal gjøre hvis det oppstår.  I tillegg blir det muligheter for rappellering,  å bli med på tur i en brannbil og ikke minst være med stigebilen helt til topps! 

Tinn brannvesen, Norsk Industriarbeidermuseum og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv ønsker velkomment til en spennende dag for store og små på Vemork fra kl. 10.00 til kl. 14.00.  Arrangementet er gratis.  
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS