Tidligere ordfører i Tinn Øystein Dahle er død

Tidligere ordfører i Tinn Øystein Dahle er død

Øystein Dahle, tidligere ordfører i Tinn, døde fredag i en alder av 79 år. Han skal begraves etter seremoni i Rjukan kirke fredag 8. november klokken 14.
Lokal
Publisert : 03.11.2019 16:35
Sist oppdatert : 04.11.2019 18:24
Øystein Dahle døde fredag etter kortere tids sykdom.
Dahle var ordfører i tinn i 6 år. Han gjorde et brakvalg som toppkandidat for Tverrpolitisk liste i 1987, da han han ble ordfører, og sørget samtidig for at Ap mistet ordførerkjedet i Tinn for første gang etter krigen.
Dahle var født 7. april 1940, var bankmann inntil han ble populær toppkandidat for Tverrpolitisk Liste (TPL), og ordfører fra 1. januar 1988. I valget i 1991 fikk TPL igjen stor oppslutning men gikk noen få prosent tilbake, men fikk fornyet tillit som gjorde at han i et politisk samarbeid fortsatte som ordfører i to år i en deling i et politisk samarbeid, der Olav Ulleren (SP) gikk på 1. januar 1994.
 
Han begynte i Hydro etter at han gikk av som ordfører, og da bodde i Oslo men hadde hele tiden hus på Dale, som han og Reidun flyttet tilbake i da han gikk av som pensjonist, forteller Haugen.

Øystein Dahle ble rammet av slag for en ukes tid siden, og døde fredag 79 år gammel. Dahle var svært engasjert i lokalsamfunnet, og skrev blant annet brev til ministre, deriblant Bent Høie i sykehussaken.
Dahle etterlater seg kona Reidun og barna Erlend og Ingvild, samt barnebarn.

Øystein Dahle skal begraves etter seremoni i Rjukan kirke fredag 8. november klokken 14.

Foto: PrivatPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS