Arkivdagen 2019 på lørdag

Arkivdagen 2019 på lørdag

Hva skjer dersom vi skulle glemme gårsdagen? Hva skjer dersom noen gjemmer noe fra deg? Det kollektive «vi» ville forvitre, vår helles historie ville være ugjenkjennelig og vi ville ikke vite hva som er sant og usant.
Lokalhistorie
Publisert : 06.11.2019 20:20
Sist oppdatert : 06.11.2019 20:55

Arkivdagen 2019 i NIA-regi foregår i år på Notodden.
Margit Andersdatter utenfor husmannsplassen på Kaasa i Heddal . Foto Hans Johnsrud/NIA

Arkivdagen i Norge er et årlig arrangement der museer og arkivinstitusjoner setter søkelyset på viktighetene med å bevare arkiver for ettertiden. Arkiver er den viktigste kilden for vår forståelse av vår egen historie. I en tid der «fake news» og «alternative fakta» har fått fotfeste, kan det være vanskelig å navigere seg i hva som er sant og usant – hva har vi gjemt og hva har vi glemt?

Arkivene ved museet er åpne for allmennheten og dokumentasjonen blir ofte brukt i både utstillinger så vel som i annen formidling. I år har Norsk industriarbeidermuseum gått sammen med Notodden Historielag om å arrangere Arkivdagen lørdag den 9. november, klokken 14 - 16 på Teledølen kulturpub. Arrangementet er gratis.

 

Foredragene under arrangementet er følgende:

«Aksjonen for åttetimersdagen på Notodden», foredrag av Dan André Fiskum Velle, fagleder – arkiv, Norsk industriarbeidermuseum

«Kvinnene bak linsa – Den glemte historien om Kaja Jacobsen og Ingeborg Hansen», foredrag av Ingelinn Kårvand, fagleder – foto, Norsk industriarbeidermuseum

«Blant rydningsrøyser og gamle protokoller», foredrag av Ragnhild Kaste Kaasa, Notodden historielag
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS