Lions brøyer og strør nå Månastien

Lions brøyer og strør nå Månastien

Rjukan Lions Club somler ikke med sørge for brøyting av Månastien mellom Rjukan kirke og Bråvollparken. Det var 12. desember at Tinn kommunestyre vedtok å bevilge 30.000 årlig til Rjukan Lions Club, med første år 2020 i en tilleggsbevilgning etter at den frivillige humanitære foreningen hadde søkt om ekstramidler for å holde stien som er blitt svært populær åpen om vinteren. Fra før får foreningen 50.000 i året for å holde stien iorden, ryddet for grassvekst og kvist og kvast. En avtale som har vært i mange år. Ryddet for bruk Tidligere i år foreslo medlem John Ausland i et klubbmøte i Lions om å søke kommunen om midler til utstyr og jobb for å holde stien åpen om vinteren, og slik ble det. rådmannen fant ikke penger til det i budsjettet, men det gjorde samtlige politiske partier, og dermed ble det lagt inn i økonomiplanen for de neste fire årene. Og for et par dager siden var stien ryddet for bruk allerede, noe brukerne stter pris på. - Ja, det gleder jeg meg over. supert tiltak, og nå trenger jeg ikke å gå samme ruta hver dag på Granli, så det er veldig bra med brøyta Månasti, mener Anne Britt Brekkhus Olsen som vi treffer på tur med hunden på vei ned i Månastien. Lionsklubben har søkt om midler til utstyr fra et par fond, men har ikke mottatt penger, men har funnet en midlertidig løsning på utstyrsbehovet, og stien er nå åpen for fri ferdsel. - Husk hundeposer! - Det er bare å ta stien i bruk, men husk hundeposer, sier leder Thor Einar Holmgard, rimelig overbevist om at vinteråpen Månasti blir et populært tiltak. - Vi har fått mange henvendelser på dette om sommeren når vi har jobbet i stien, så vi er overbevist om at dette blir populært, sier han. - Det er grunn til å nevne at alle pengene vi får av kommunen for å gjøre jobben både sommerstid og vinterstid skjer på dugnad, og det vil si at pengen går 100 prosent tilbake til tiltak i lokalsamfunnet. Det er ingen som lønnes for innsatsen, men pengene vi genererer går tilbake til trengende i lokalsamfunnet. Hvis noen har lyst til å hjelpe til med Månastien enten vinter- eller sommerstid, er det bare å ta kontakt. Vi er åpne for nye medlemmer hele tiden, sier Holmgard.
Lokal
Publisert : 03.01.2020 18:24
Sist oppdatert : 07.01.2020 18:26

Rjukan Lions Club somler ikke med sørge for brøyting av Månastien mellom Rjukan kirke og Bråvollparken. Det var 12. desember at Tinn kommunestyre vedtok å bevilge 30.000 årlig til Rjukan Lions Club, med første år 2020 i en tilleggsbevilgning etter at den frivillige humanitære foreningen hadde søkt om ekstramidler for å holde stien som er blitt svært populær åpen om vinteren. Fra før får foreningen 50.000 i året for å holde stien iorden, ryddet for grassvekst og kvist og kvast. En avtale som har vært i mange år.

Lionsklubben har søkt om midler til utstyr fra et par fond, men har ikke mottatt penger, men har funnet en midlertidig løsning på utstyrsbehovet, og stien er nå åpen for fri ferdsel.
- Det er bare å ta stien i bruk, men husk hundeposer, sier leder Thor Einar Holmgard, rimelig overbevist om at vinteråpen Månasti blir et populært tiltak.
- Vi har fått mange henvendelser på dette om sommeren når vi har jobbet i stien, så vi er overbevist om at dette blir populært, sier han.
- Det er grunn til å nevne at alle pengene vi får av kommunen for å gjøre jobben både sommerstid og vinterstid skjer på dugnad, og det vil si at pengen går 100 prosent tilbake til tiltak i lokalsamfunnet. Det er ingen som lønnes for innsatsen, men pengene vi genererer går tilbake til trengende i lokalsamfunnet. Hvis noen har lyst til å hjelpe til med Månastien enten vinter- eller sommerstid, er det bare å ta kontakt. Vi er åpne for nye medlemmer hele tiden, sier Holmgard.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS