Bildeforedrag om Hydros generaldirektør Johan B. Holte

Bildeforedrag om Hydros generaldirektør Johan B. Holte

Hydros tidligere generaldirektør Johan B. Holte er 21. januar tema for årets første kveldsprogram i regi av Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv når Trond Aasland holder lysbildeforedrag.
Lokalhistorie
Publisert : 17.01.2020 12:38
Sist oppdatert : 17.01.2020 12:51

Hydros tidligere generaldirektør Johan B. Holte er 21. januar tema for årets første kveldsprogram i regi av Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv.

Iildet: 1967 etterfulgte Johan B. Holte (t.v.) Rolf Østbye som generaldirektør i Hydro. Holte er tema for bildekåseriet Trond Aasland holder i Såheim Folkets hus 21. januar.

Det er Trond Aasland som skal holde ett av sine svært populære lysbildeforedrag. Aasland erseniorkonsulent på Norsk Industriarbeidermuseum.

Holtes navn er knyttet både til det som kalles kulturrevolusjonen i Hydro på slutten av 1960-tallet og en sterk vekst i selskapet, både i Norge og ute i verden.

-  På morssiden hadde han røtter i Tinn, men han kan neppe ha tenkt særlig på dette, for han mente Hydro trengte betydelig omstilling på selskapets eldste industristeder i Telemark. Samtidig sto han for en ny måte å samhandle med de ansatte og fagforeningene. Blant Hydros toppledere er han en av de aller meste spennende, sier Trond Aasland, som er kveldens foredragsholder.

Under Holtes ledelse endret Hydro karakter fra å være et gjødselselskap basert på billig fossekraft til å bli et teknologibasert europeisk og internasjonalt industrikonsern. Dette og mye mer inngår i programmet.
 

Fotos: Hydros bildesamling, NIA
Bilde Trond Aasland  ved  NIA - Foto: Bjørn-Owe Holmberg

Arrangementsfakta:
Lysbildeforedrag om John B. Holte
Arrangementet holdes i Såheim Folkets hus
Tirsdag 21 januar kl.19.
Inngang kr 100,- inkl. kaffe og vaffel
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS