Amund igang med world cup-sesongen

Amund igang med world cup-sesongen

7. og 12. plass, like bak Trym Nygaard Løken, det var en solid start på WC-sesongen for Amund Møster Haugen.
Sport
Publisert : 28.01.2020 10:18
Sist oppdatert : 28.01.2020 10:25

Det norske Telemarks-landslaget var ikke med da Telemarkssesongen startet i sveitsiske Villas Sur Ollons og i britiske Les Houches første helga på nyåret, da de var opptatt med Norgescup men 24.-25 januar var det fullt kjør for de norske utøverne, og dermed også sesongstart for Tessungdølen Amund Møster Haugen som iløpet av fjorårssesongen kjørte seg helt opp som norsk tredjerank og opp på niende plass i verdensrankingen.

Det ble 7. og 12. plass i helga i henholdsvis klassisk og sprint, like bak Norges nr. 1, Trym Nygaard Løken.

Trym Nygaard Løken ranket som nummer 1 og Sivert Hole som nummer 8 på plassen før Amund fra Fjellguten Skilag. World Cup-sirkuset går videre til franske Samones 29.-31. januar. allerede 6.-8. februar er det klart for årets World Cup på Gausta Skisenter på Rjukan, noe Amund gleder seg stort til.

Det er tidligere enn vanlig, og selv om han gjerne skulle siktet inn formtopp på Gausta, så må han ta det når det kommer.
- Det er alltid moro å kjøre på hjemmebane, så det gleder jeg meg til, sier Amund, som er klar som et egg for årets sesong.
World Cup på Rjukan kommer fort på i år, og når det er så tidlig denne sesongen, så er det bare å trå til, selv om jeg ikke har hatt samme muligheten til å kjøre meg inn. men jeg ser veldig fram til å kjøre nå, og selvfølgelig spesielt på Rjukan.

Amund har kjørt Norgescup i desember.
- Da gikk det ganske bra , og var jevnt med de norske toppkjørerne, så det var bra, sier Amund.

- Jeg håper jeg har gjort de rette forberedelsene. Det har vært gode snøforhold og bra samlinger, men det kan jo alltid bli bedre. men jeg mener jeg har brukt dagene godt, sier haugen som ikke er i tvil om årets mål for sesongen.
- Det er å komme på pallen i flest mulig renn, og krabbe på verdensrankingen, sier Haugen som satser for fullt fordi han har lokale støttespillere og sponsorer i ryggen.
- Jeg må få takke lokale støttespillere som gjør det mulig å satse. Det er alfa og omega hvis man skal hevde seg, sier Amund Møster Haugen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS