Rjukan Røde Kors fikk 500.000 i gave fra anonym giver

Rjukan Røde Kors fikk 500.000 i gave fra anonym giver

Rjukan og Tinn Røde Kors har fått 500 000 kroner fra en anonym giver.
Lokal
Publisert : 30.01.2020 10:50
Sist oppdatert : 30.01.2020 10:56

- Vi er helt overveldet, sier lokalforeningsleder Morten Gustavsen til Røde Kors sin nettside, etter at de har mottatt en gave på en halv million kroner fra en giver som ønsker å være anonym.
- Jeg fikk en telefon fra en som lurte på kontonummeret vårt fordi han ville gi oss noen penger og gav beskjed om at han ønsket å være anonym. Etter det tenkte jeg ikke så mye over saken, forteller Gustavsen ivrig.

Det var ikke før det begynte å nærme seg årsmøtetid at han ble klar over summen som hadde blitt overført.
- Da jeg skulle inn og kikke på budsjettet i forbindelse mer årsmøtet fikk jeg sjokk og ble nødt til å kikke flere ganger for å se om det stemte. Dette er jo helt rått, sier Gustavsen.

Ifølge Gustavsen kommer pengene ekstra godt med i år, fordi behovet for å oppgradere mye av hjelpekorpsets utstyrspark er stort.
- Vi har en del tunge investeringer foran oss, blant annet planlegger vi innkjøp av to nye ATVer. Derfor passer dette spesielt bra. Det gjør også at vi får mulighet til å holde fokus på arbeidet vi gjør med omsorg og søk og redning i stedet for å bruke tiden på å samle inn midler, sier han og ønsker samtidig å benytte anledningen til å sende en ekstra takk til giveren.
- Jeg vil bare si at vi er helt overveldet. Tusen, tusen, tusen takk, sier Gustavsen.

Les saken hos Røde Kors








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS