Storfilmen Little Women på Rjukan kino fra søndag

Storfilmen Little Women på Rjukan kino fra søndag

Greta Gerwigs seks ganger Oscar-nominerte Little women får flotte kritikker.
Kultur
Publisert : 31.01.2020 10:22
Sist oppdatert : 31.01.2020 11:11

Filmen er en av de mest Oscar-nominerte, med sine seks nominasjoner. Filmen er nominert til prisen for Beste film, beste hovedrolle ved Saoirse Ronan, beste birolle Florence Pugh, bestemanus, beste kostymedesign og beste musikk, Alexandre Desplat. Historien forteller om Jo March, som reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene - fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser. Det er forfatterens egen historie i Concord, Massachusetts, der Jo, Meg, Amy og Beth følges fra de er tenåringer til voksne.

Med en fantastisk rollebesetning og en smart, sensitiv gjenfortelling av det klassiske kildematerialet, beviser Greta Gerwigs film at noen historier virkelig er tidløse. Historien som er basert på Louisa May Alcotts roman fra 1868. Den er filmatisert seks ganger, mest kjent er George Cukors 1933-versjon med Katharine Hepburn og Gillian Armstrongs 1994-film med Winona Ryder. Den fremadstormende regissøren Greta Gerwig hentet stor suksess med filmen Lady Bird, der irske Saiorse Ronan også spilte hovedrollen, og fikk også en Oscar-nominasjon for den, så nå har hun fire nominasjoner.

I tillegg til de nevnte Oscar-nominerte Saiorse Ronan og Florence Pugh møter vi Emily Watson, Laura Dern, Timothée Chalamet, Meryl Streep og Chris Cooper i spissen for en strålende cast. Kritikene har vært strålende, og filmen ligger foreløpig, etter 38.000 stemmer på 8,1 på imdb, hvilket betyr at den ligger inne blant tidenes 250 beste filmer. 95% Fresh på rotten Tomatoes, og en Metacrtic-score på 91% forteller at den verdsettes høyt, så her er det ingenting å lure på. Det er bare å komme seg på kino. Filmen er foreløpig satt opp søndag og onsdag, samt tirsdag 11. februar og i matiné tirsdag 12. februar.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS