Juniorene slo til siste dag på Gaustabikk

Juniorene slo til siste dag på Gaustabikk

Hun kan saktens smile, Kaja Konow Bjørnstad, for hun tok medalje i World Cupen for første gang lørdag - på hjemmebane på Gaustablikk.
Sport
Publisert : 08.02.2020 17:33
Sist oppdatert : 08.02.2020 17:44

Men juniorløperne Jacob Alveberg og Kaja Konow Bjørnstad fikk begge karrierens beste plassering under world cup parallell på Rjukan lørdag. De to 19-åringene fra Hagahogget og Bækkelaget har hatt god utvikling gjennom denne sesongen. I dag kronet det seg med plasseringer helt i toppen.

Kaja Konow Bjørnstad tapte i semifinalen mot sveitsiske Beatrice Zimmerman, men var overlegen i bronsefinalen mot britiske Jasmin Taylor. Dermed toppet hun fjerdeplassen fra fredagens sprint og sørget for sin beste plassering noensinne.

- Det var veldig gøy i dag. Jeg bestemte meg for å gjøre så bra jeg kunne og for å gi alt, sier Bjørnstad. Hun begynner nå å etablere seg blant de 5-6 beste kvinnene i verdenscupsirkuset, og er fortsatt juniorløper.

Jacob Alveberg overrasket alle og slo ut lagkameratene Amund Møster Haugen og Sivert Hole på veien mot finale. I semifinale ble det stopp, og dermed fjerdeplass til Bækkelaget-gutten, hans desidert beste plassering i verdenscupen.

- Det er helt vanvittig. Bare det at jeg kom til semifinalen var en stor seier for meg i dag. Hele denne dagen er en seier, sier Alveberg. Han fant virkelig flyten i løypa, og var helt ustoppelig i heatene der han slo ut de andre nordmennene.
- Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg kjører veldig bra i dag og finner meg til rette i løypa, sier han.

- Det er en veldig god norsk dag. Det er moro å se at en ny generasjon tar over. Dette lover veldig godt inn mot junior-VM. Vi har aldri satset så mye på den aldersgruppa før, så det er oppløftende å se at det gir resultater, sier landslagets sportssjef Per Olav Tangen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS