Flukten over grensen er årets første store norske film på kino

Flukten over grensen er årets første store norske film på kino

Det knytter seg stor spenning til årets første store norske kinopremiere. Flukten over grensen er en familiefilm med temaet krig, basert på bok og manus av den hotteste norske forfatteren om dagen, Maja Lunde.
Kultur
Publisert : 16.02.2020 16:33
Sist oppdatert : 16.02.2020 16:37

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater, der målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men spørsmålet er jo hvem de egentlig kan stole på.Flukten over grensen beskrives som en spenningsfilm fra krigen for hele familien, om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker.

Suksessforfatter Maja Lunde skrev boken i 2012 og har siden opplevd eventyrlig suksess. Hun har også i mellomtida jobbet med planer om film der Rjukan skulle være mulig innspillingsted. Men så tok forfatterkarrieren av. hun fikk også filmet ungdomsromanen Battle (2014) et par år tilbake, og barnebøkene Verdens kuleste gjeng, men hun fikk en verdensomspennende suksess med Bienes historie, og har fulgt opp med Blå og nå sist Przewalskis hest. Barneboka Snøsøsteren har også blitt internasjonal suksess.
Flukten over grensen startet det hele, og er en spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS