Strenge nye tiltak fra Tinn kommune

Strenge nye tiltak fra Tinn kommune

Tinn kommune her alle overnattingssteder, serveringssteder, campingplasser og utleiehytter, samt skisenter og Gustabanen om å stenge.
Forbruker/Helse
Publisert : 13.03.2020 13:57
Sist oppdatert : 13.03.2020 14:01

Nasjonale myndigheter oppfordrer sterkt alle til å unngå fritidsreiser og andre unødige reiser. I tråd med nasjonale myndigheter ønsker vi ikke at folk nå bruker fritidsboligene sine i denne perioden, men holder seg hjemme der de bor. Det er viktig at vi alle følger nasjonale råd og bidrar i denne dugnaden for folkehelsen.

Tinn kommune ser seg nødt til å stenge nevnte virksomheter i reiselivsnæringen. Det er ingen lett avgjørelse da vi ser at dette kan ha store konsekvenser for næringen samt det kjennes vondt å hindre folk å komme til oss. Grunnen til dette er for å stoppe spredning av koronaviruspandemien og bidra til å opprettholde nødvendige helsetjenester.

Kommuneoverlegen i Tinn fattet den 13.3.20 vedtak etter lov om vern mot smittsomme om stengning av:

1.Alle virksomheter i serveringsbransjen.

2.Alle overnattingssteder. Dette inkluderer hoteller, campingplasser, utleiehytter for korttidsleie o.l.

3.Alle skiheisanlegg, taubaner, kabelbaner.

Dette gjelder fra og med 13.mars kl 18.00 til og med 26.mars 2020 med mulighet for forlengelse.

Følgende unntak gjelder for pålegg om stengning: Det er viktig å opprettholde kritiske samfunnsfunksjoner. Overnattingssteder kan og oppfordres til å tilby overnatting til virksomheter som er inkludert i de nasjonalt 15 definerte kritiske samfunnsfunksjonene. Overnattingssteder bør kontakte servicetorget på telefon 35082600 eller mail postmottak@tinn.kommune.no for å rådføre seg om de som tilbys overnatting er innenfor disse samfunnskritiske funksjonene. Overnattingsgjester som allerede er innlosjert må avslutte sitt opphold å reise hjem.  Hvis dette medfører større praktiske problemer for allerede innlosjerte gjester anbefales overnattingsstedet å kontakte servicetorget på telefon 35082600 eller mail postmottak@tinn.kommune.no for å drøfte alternative tiltak.

 

Med vennlig hilsen

Sjur Widme Ohren
Kommuneoverlege
Tinn kommune
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS