Krever at hyttefolket drar hjem

Krever at hyttefolket drar hjem

Skisentrene og restaurantene er stengt, men mange har tatt seg en tur til hytta. Nå ber Tinn kommune instendig om at hyttefolket drar hjem igjen.
Lokal
Publisert : 14.03.2020 22:01
Sist oppdatert : 14.03.2020 22:08

Tinn kommune har i dag gått ut med en viktig melding som er en gjentakelse av det statsministeren sa tidligere i kveld. Det er nå viktig at alle som har fritidsbolig i Tinn drar hjem igjen til bokommunen. Bakgrunnen er at du kan risikere å ikke få helsehjelp dersom det trengs. 

Korona-pandemien er i ferd med å spre seg i Norge og i løpet av dagen er antallet smittede passert 1000 og antall døde er nå 3 i Norge. Norge er mer eller mindre stengt ned og Regjeringen har lenge bedt folk om å avstå fra fritidsreiser. Likevel har mange dratt på hytta, både her og i andre kommuner. Derfor har Tinn kommune i kveld sendt ut følgende melding: 

Til alle som oppholder seg i hytter og ferieleiligheter og på annen måte er besøkende i Tinn kommune:

 

Statsminister Erna Solberg har i dag kl. 18.00 bedt alle om å reise fra sine fritidsboliger og hjem til sine faste bosteder.

 

Tinn kommune ber alle våre fritidsbeboere om å respektere statsministerens oppfordring.

 

Sentrale myndigheter frarådet sterkt fritidsreiser den 12. mars. Tinn kommune og sentrale myndigheter har gjennom media, tekstmeldinger og ulike informasjonskanaler gjentatt denne sterke oppfordringen.

 

Tinn kommune vedtok fredag 13. mars å stenge all reiselivsnæring i kommunen, inkludert alle hoteller, utleiehytter o.l.

 

De som tross gjentatte oppfordringer ikke reiser hjem fra sine hytter må være klar over følgende:

 

Helsehjelp skal primært ytes av fastlegen. Hvis kapasitet i helsetjenesten presses vil hyttefolk som oppholder seg i kommunen måtte forholde seg til sin fastlege på hjemstedet. I de fleste tilfeller med behov for helsehjelp, inkludert behov for testing for koronavirus og vurdering av akutt luftveisinfeksjon, kan dette vente til neste virkedag. Hyttefolk vil derfor måtte regne med at vi ved vår legevakt vil gjøre klare medisinskfaglige vurderinger og de aller fleste vil måtte reise til sin fastlege på hjemstedet for å få helsehjelp.

 

Om nødvendig vil regjeringen be sivilforsvaret oppsøke og minne folk om å at de bør reise hjem.

 

De som av lege er pålagt isolasjon etter smittevernloven skal ikke reise hjem.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS