Det andre smitte-tilfelle i Tinn henger sammen med det første

Det andre smitte-tilfelle i Tinn henger sammen med det første

Enda en person som befinner seg i Tinn er bekreftet smittet av korona-viruset. Samtidig truer regjeringen med bøter dersom man setter andre i smittefare
Lokal
Publisert : 15.03.2020 16:07
Sist oppdatert : 16.03.2020 18:09

Tinn kommune har påvist ett nytt tilfelle av koronavirus.  Det bekrefter kommunen søndag ettermiddag.

"Personen er ikke bosatt i Tinn kommune, men har fritidsbolig her. Den smittede er nå isolert i sin fritidsbolig" opplyser kommunen i en pressemelding..

Folkehelseinstituttet vil registrere den smittede i bostedskommunen, ifølge RA.

I går kom den første meldingen om smitte iTinn:

"Tinn kommune har fått sitt første tilfelle av corona-smitte. Personen har vært på utenlandsreise og er isolert. Personen skal ikke være bosatt i Tinn, men har hytte her. Kommunen oppfordrer alle til å holde seg hjemme." het det i en melding fra kommunen, som fortsetter.

Begge de to som er smittet i Tinn er altså hytte-turister og det er sålangt ikke noe som tyder på at smitten har bredt seg til lokalbefolkningen, som likevel bør følge alle oppfordringer om god håndhygiene og holde avstand til alle andre. 

"Tinn kommune har stengt skoler, barnehager, serveringsteder, arrangementer, offentlige og private kontorer, reiselivsnæringen og andre steder der folk treffes.

Vi fraråder alle å gjennomføre reiser som ikke er helt nødvendige. Vi fraråder sterkt fritidsreiser selv om det bare er en tur på hytta, til venner eller kjente i en annen del av landet."

Etter det har Regjeringen gått ut og forlangt at alle hyttefolk reiser hjem og i ettermiddag varslet justisminister Monica Mæland om kraftige tiltak: 

Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare: 

- Gjør du ikke det, vil politiet fra i dag av ha myndighet til å håndheve karantenebestemmelsene, slik at du kan straffes med bøter eller fengsel hvis du ikke gjør det, sa Mæland på en pressekonferanse. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS