Vinje og flere andre har stengt kommunegrensene
Hytter i Rauland

Vinje og flere andre har stengt kommunegrensene

Vinje kommune, har sammen med blant annet Seljord kommune vedtatt innreiseforbud til kommunen, i et forsøk på å stanse korona-pandemien.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 19.03.2020 12:26
Sist oppdatert : 19.03.2020 12:38

Forskjellige kommuner tyr til forskjellige tiltak. Vinje kommune var tidlig ute med å be hyttefolk om å komme seg hjem. Nå har Vinje også vedtatt innreiseforbud fra andre deler av landet. 

Det betyr at de som prøver å komme inn i kommunen vil bli sendt tilbake, dersom de ikke har en samfunns-kritisk oppgave. Alle fastboende i Vinje må i to ukers hjemmekarantene dersom de har vært ute og reist

Det er unntak for de som kommer fra Tinn og andre kommuner i Vest-Telemark og også Hjartdal, Midt-Telemark og Notodden. Det samme vedtaket og innreiseforbudet er også vedtatt i Seljord og Kviteseid. 

Det er ingen unntak for de som bor utenfor Vest-Telemark og jobber innenfor, men som nevnt før er det unntak for de som bor i Tinn og jobber i Vinje. 

I bakgrunnen for vedtaket skriver kommuneoverlege Marius Opsahl i Vinje, følgende: 

- Covid-19 er erklært som eit alvorleg utbrot av allmennfarleg smittsam sjukdom som kan få alvorlege helsekonsekvensar for mange menneske. Sjukdomen er òg erklært som ein pandemi og ei alvorlig hending av tyding for internasjonal folkehelse av WHO.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS