Isklatrer antatt omkommet etter snøskred
Vemork - illustrasjon

Isklatrer antatt omkommet etter snøskred

En person er antatt omkommet etter at det gikk et snøskred i et populært isklatrer-område på Rjukan. Store mannskaper er satt inn i søket. OPPDATERT!
Ulykker/Redning
Kyrre Dahl
Publisert : 28.03.2020 20:00
Sist oppdatert : 29.03.2020 11:14

OPPDATERT 29.03 kl 04.00: POLITIET: "Vedr skred på Rjukan: Redningsaksjonen er nå avsluttet da overlevelse ikke lenger er til stede. Politiet planlegger nå søk etter antatt omkommet. Savnede er en mann i 40-årene fra Oslo. Pårørende er varslet.

Vedr skred Rjukan: Totalt har 60 mannskaper fra nødetatene, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Røde Kors, Langfjella Alpine Redningsgruppe, Sea-King redningshelikopter og Norsk Luftambulanse deltatt i redningsinnsatsen".

OPPRINNELIG MELDING: Det har gått et snøskred på Rjukan og en person skal ha blitt tatt av raset. Det er snakk om en isklatrer, opplyser Sør-Øst politidistrikt. 

Både mannskaper fra politiet og frivillige leter etter den savnede og politihelikopteret og en Seaking luftambulanse har ankommet området.  

Den siste meldingen fra politiet kom kl. 20.13 i kveld (lørdag 28.03) og da var status: "Den saknede er fortsatt ikke funnet, men søk pågår fortsatt med full styrke. Vi har 40 personer, inkl lavinehunder på stedet som bistår med søk".

Røde Kors, Norsk folkehjelp og sivilforsvaret bidrar med hjelpemannskaper, melder politiet. 

Lokale Røde Kors-mannskaper, samt folk fra Telemark Røde Kors skredgruppe og Rauland skredgruppe fra Norsk folkehjelp er med på aksjonen. Det melder RA. 

– Det var to klatrere i fossen da det gikk et stort ras. Den ene ble tatt, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til lokalavisa. 

Skredet skal ha skjedd i Juvsøyla, som er et populært sted for isklatrere, ikke langt fra Vemorkbrua. Nettstedet Klatring beskriver klatring på Juvsøyla som en klassiker (grad 56a og WI6, 4/5 taulengder).
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS