Guffen start på april
Illustrasjon: vinter på Rjukan

Guffen start på april

Det ser ut til å bli en vinterlig start på vårmåneden april. Det kan ligge an til snøstorm i fjellet allerede torsdag.
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 29.03.2020 14:35
Sist oppdatert : 29.03.2020 14:49

Etter en mild vinter og to uker med unntakstilstand var det sikkert mange som håpet på godt vårvær. De drømmene ser ut til å bli knust, skal vi tro langtidsvarselet til Yr for Rjukan og omegn. 

Uka startet relativt rolig men småkjølig, på Skinnarbu er det ventet tosifrede minusgrader på nattestid. På Rjukan blir det plussgrader og antydning til sol, så ikke så aller verst, men det varer ikke. 

Torsdag er det meldt om snø og stiv kuling på fjellet. Det kommer ikke ekstreme mengder men 5 til 10 centimeter snø der vindkastene kanskje kan komme opp i storm i vindstyrke er ingen god start på april.

Skinnarbu og fjellet får nærmest garantert snø og kraftig vind så det er ikke utenkelig at dette skaper problemer på fjellovergangene også.

Det blir litt mildere nede i Vestfjorddalen og mest sannsynlig regn og noen plussgrader, men vinden kommer fra sørvest og det er en vindretning som gjerne fører til kraftige vindkast på Rjukan. 

Og etter det blir det nok en gang en vinterlig værtype, i palmehelga er det ventet at temperaturen ikke kommer over 0 grader på Rjukan, selv på dagtid. Det er til og med meldt om overskyet, så noe særlig solstunder på terrassen kan man ikke forvente de første dagene i april. 

Utover i påskeuka ser det litt bedre ut, med litt stigende temperatur, så det kan hende vi får påskevær, i påska. 

Heldigvis har meterologene en evne til å ta feil og vi får vel håpe de gjør det denne gangen også!
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS