Våren kommer til uka, men først mer snø
Illustrasjon: vinter på Rjukan

Våren kommer til uka, men først mer snø

Det er mer snø i vente på Rjukan denne helgen, ifølge Yr. Men, på langtidsvarselet er det klare antydninger til vår.
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 03.04.2020 13:42
Sist oppdatert : 03.04.2020 13:57

Etter en guffen start på april var det et visst håp om at vinteren skulle slippe taket, men den gang ei. Allerede lørdag kveld kan det igjen komme snø på Rjukan, viser det siste værvarselet fra Yr. 

Det er ikke snakk om store mengder, men trolig kommer det 5 centimeter snø natt til søndag. Det er også mulig at dette glir over til, eller bare kommer som sludd eller regn, men mest sannsynlig blir det hvitt på bakken før det forsvinner igjen!

Temperaturen er ventet å øke betraktelig fra lørdagens maksimumstemperatur på bare 1 plussgrad. Allerede søndag ettermiddag er det ventet 6 plussgrader i Vestfjorddalen og det skal bli enda bedre!

Fra om med søndag formiddag og utover hele resten av 10 dagers-varselet er det ikke en eneste minusgrad å spore på langtidsvarselet fra Yr. På dagtid kommer temperaturen til å ligge på 7 til 8 plussgrader hele neste uke. 

Dessverre er det også meldt om mye gråvær og det kan komme noen få dråper regn mandag. Tirsdagen ser så langt ut til å bli den beste dagen med mye sol, men ikke helt skyfri himmel. 

Det er fortsatt mulig at det blir en del vind og ubehagelige vindkast, men dette roer seg betraktelig ned fra tirsdag. 

Også i fjellet er det nå ventet plussgrader på dagtid og ganske mange fra tirsdag, men det er også meldt om overskyet og litt vind, så været fortjener kanskje ikke stempelet "påskevær".

Husk at værvarselet er mer usikkert jo lenger fram man ser så vi skal helt se bort fra at det er venter lavere temperatur neste helg. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS