Stengt dagligvarehandel på helligdagene denne påsken

Stengt dagligvarehandel på helligdagene denne påsken

I påskeuka er det åpent mandag til onsdag og lørdag, ellers holdes det stort sett stengt i dagligvaren i påskeuka alle helligdager. Årsaken er at det ikke er turister i Tinn i år på grunn av koronapandemien.
Forbruker/Helse
Publisert : 04.04.2020 12:52
Sist oppdatert : 04.04.2020 13:26

Mener daglig leder i Kiwi på Rjukan Morten Paulsen, som selvfølgelig også understreker viktigheten av at folk kommer i pulje-vis og følger helsemyndighetenes klatre råd i denne kronasituasjonen.

- Det blir god gammaldags påskehandel der helligdagene er stengt hos oss. Vi holder åpent mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka og lørdag her i Tinn, iog så er det stengt på både palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. og 2. påskedag. Det gjelder forøvrig alle Kiwi-butikkene i Tinn, sier daglig leder i Kiwi på Rjukan, Morten Paulsen.

Dermed er klokka satt tilbake med 16 år i Tinn, til 2003 da det var stengte butikker på helligdager i påska.

Denne påsken har nå dagligvareforretningene begynt å annonsere sine åpningstider i påsken, og det er helt klart at årets påske blir en påske utenom det vanlige også for dagligvarehandelen i Tinn. For første gang siden 2003 vil vi oppleve at det ikke er mulig å handle på helligdagene i påsken, og at du må planlegge årets påske nesten som man måtte i det forrige årtusen, da det ikke var lov å holde åpent på helligdager selv på typiske turiststeder. Påskens åpningstider er foreløpig ikke lagt på de ulike kjedenes nettsider, men begynner å komme opp på forretningenes inngangsdører.

- Det er litt spesielt, men jeg husker jeg jobba på Rimi den gangen påskeåpnet ble innført, så det er lenge siden, sier Morten Paulsen. Han synes det har sine positive sider.
- Da var det litt veksling mellom butikkene, og jeg husker testen på det. men nå blir det som før den tida. Det er først og fremst for å skåne de ansatte, som har stått på voldsomt den siste tida. Det er jo ikke tilskuddet av hyttefolk i butikkene nå, og det var jo årsaken til påskeåpent, i utgangspunktet, sier Paulsen.

- Man må jo se det positive i det at alle får litt fri iår, smiler Paulsen, og ber folk om å planlegge handelen når de ikke kan handle hver dag i påsken.
- Det kan bli litt trangt hvis alle handler på samme tid, slik at man ikke klarer å holde avstand, derfor har Kiwi-kjeden også bedt folk om å starte påskehandelen tidlig, så håper vi det når ut. Start å planlegge nå, oppfordrer Paulsen, som ikke frykter at de går tomt av varer som før måtte bestilles til påskens helligdager
- Nå aner vi ikke helt hva og hvor mye vi skal ta inn av varer, men vi tror det skal gå bra. Det er tross alt åpnet lørdag, men garantier kan jeg ikke gi, sier Paulsen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS