Lokalbussene som normalt fra neste uke
Foto: Kyrre Dahl

Lokalbussene som normalt fra neste uke

Fra mandag går de gule bussene som normalt i hele Telemark, men det er fortsatt svært tynt med ekspressbusser.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 25.04.2020 14:26
Sist oppdatert : 25.04.2020 14:38

Nå har fylkeskommunen opprettholdt en god del av den lokale bussdriften gjennom Korona-krisen, men fra mandag skal alle de gule bussene gå omtrent som normalt. Det betyr at også skolebusser og servicebusser igjen er i rute. 

Farte, som har ansvaret for lokalbussene, opplyser at de aller fleste bussene som subsidieres av fylkeskommunen går som de skal fra mandag, men noen få unntak av noen skoleruter som henvender seg til de elevene som ikke skal på skole heller på en stund. 

Det er også ruteendring på bussene mellom Seljord og Fyresdal og det er buss for tog som skoleelever pleier å bruke mellom Neslandsvatn/Drangedal og Lunde/ Bø om morgenen. 

Årsaken til det er at Go-Ahead fortsatt kjører med færre avganger på Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger, i øyeblikket er det bare to avganger i døgnet hver vei. 

Dessuten er ekspressbussene mellom Notodden og Oslo fortsatt innstilt, det samme er Haukeli-ekspressen. Telemarksekspressen starter opp igjen til uka med noen få avganger mellom Porsgrunn og Seljord. 

Dermed er det fortsatt svært vanskelig å komme seg fra Rjukan til Oslo uten egen bil. Det beste alternativet nå er å ta morgenbussen kl 06.30 til Porsgrunn og bytte der til tog til Oslo og samme vei tilbake igjen med buss fra Porsgrunn kl 14.25. 

Det går fortsatt noen få tog i døgnet mellom Notodden og Porsgrunn, så hvis du orker ventetid på opptil 2 timer i Notodden, er det en mulighet. Det er selvsagt mulig å bytte på Nordagutu og ta et av to daglige tog til Oslo, men det blir lang ventetid i begge retninger. 

Radio Rjukan hører rykter om at Vy Buss vurderer å gjenåpne ekspressruten mellom Notodden og Oslo, men det er usikkert når og det blir uansett snakk om et begrenset tilbud til å begynne med. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS